GELECEĞİN SİNEMACILARI 14.KEZ ÖDÜLLENDİRİLDİ!

GELECEĞİN SİNEMACILARI 14.KEZ ÖDÜLLENDİRİLDİ!

14.Geleceğin Sineması “Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması”nda ilk 20’ye kalan genç sinemacılar 26 Mayıs Cuma akşamı Pera Palas Hotel Jumeriah’ta gerçekleştirilen tören ile ödüllendirildiler.

Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını ve hayallerini özgürce gerçekleştirmelerine imkan sağlamak amacıyla T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen 14.Geleceğin Sineması “Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması”nda ilk 20’ye kalan genç sinemacılar 26 Mayıs Cuma akşamı Pera Palas Hotel Jumeriah’ta gerçekleştirilen tören ile ödüllendirildiler.

Hayallerini beyazperdeye aktarmaları için 3.000 TL yapım desteği ve Fono Film'den post-prodüksiyon desteği alan 3 film çekecekleri kısa filmlerini 2 Haziran 2017 tarihine kadar teslim edecekler.  Teslim edilen yirmi kısa film içerisinden seçilecek en iyi üç film ise Aralık ayında yapılacak olan 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

T.C. Kültür ve Turizm BakanlığıTemsilcisi Enver Arslan, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Yönetim Kurulu Üyeleri, Yarışmanın Jüri Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada;

“Sinema tarihimiz Beyoğlu’nda başladı ve nice hikayeler Beyoğlu’ndan beyazperdeye yansıdı. Beyoğlu’nda nice artistler, nice yönetmeler bu sokaklardan geçti.

Gönlünü sinemaya kaptıran genç sinemacılar için düzenlenen büyük bir organizasyon olan Geleceğin Sineması, sinemamıza yeni yetenekler, yeni yönetmenler kazandırdı.

Bu vesile ile Beyoğlu Belediyesi olarak sanata, kültüre ve sinemaya destek vermeyi vazife olarak görüyoruz” dedi.

Törende ayrıca TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Oyuncu Demir Karahan da kültür sanat ve sinemaya katkılarından dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a ödül takdim etti.

1495829862_burak_g__ralve___d__l_alanlar.jpg

 

Gecenin sunuculuğunu ünlü oyuncu Beste Bereket üstlenirken, tören sonunda davetliler 2017 Oscar Ödüllü Kısa Film Mindenki’yi izlediler.

Geleneksel olarak 14 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek. 

1495829924_cemal_okan_ve___d__l_alanlar.jpg

3.000 TL yapım desteği almaya hak kazanan 20 proje:

BALON – MEHMET OĞUZ YILDIRIM

BİR AĞAÇ DOLUSU GÜVERCİN - MEHMET AKİF YILDIZ

DİPLOMA – HASAN HÜSEYİN SÖNMEZ

DÜNDEN KALAN - SALİH TOPRAK

ELMA – SERDAR ALTUN

FER – MUHAMMED ÖZER

HASTA BAKICI – SONER SERT

IŞIKLI AYAKKABI – ÖMER FERHAT ÖZMEN

KİMLİK – CANSU ŞİŞİK

MAVİ DALGA – CİWAN ZENGİN

MAYK – ONUR SELAMET

PİRELER VE İNSANLAR – SERKAN UZUNYOL

SABAHÇI KAHVESİ – EKREM ÇANAK

SON AKŞAM YEMEĞİ – HATİCE AŞKIN

SON UMUT – BURAK DOĞAN

SU – AKİF KARAOSMANOĞLU

ŞANS – BATIKAN KARABACAK

ÜÇÜNCÜ ŞAHIS – ÖMER TAHA ÇELİK

YASEMİN – MUAZ GÜNEŞ

YAŞAMAYA DAİR – BARIŞ BAL

 

Fono Film'den post-prodüksiyon desteği almaya hak kazanan 3 proje:

BİR AĞAÇ DOLUSU GÜVERCİN - MEHMET AKİF YILDIZ

HASTA BAKICI – SONER SERT

MAYK – ONUR SELAMET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.