Gökhan Sayhan... "GİDERİM DÖNEMEM" ŞARKISI İLE TRT SANSÜRÜNE TAKILDI !..

Gökhan Sayhan... "GİDERİM DÖNEMEM" ŞARKISI İLE TRT SANSÜRÜNE TAKILDI !..

Gökhan Sayhan, romantik bir aşk şarkısı olan “Giderim Dönmem” TRT sansürüne takıldığını ve bundan sonra çiçekli böcekli şarkılar yazacağını, iletti…

Kasım Ayı’nın ilk haftası tüm dijital platformlarda yayınlanan ilk single çalışması ile beğeni toplayan Gökhan Sayhan Sözcü Gazetesi’nin Hafta sonu ekine verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu…

1999 yılında İzmir’de, Ege Bölgesi genelinde düzenlenen bir ses yarışmasına katılarak birincilik alan ve profesyonel müzik hayatına 2000 yılında başlayan Gökhan Sayhan, Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’a çalışmalarını ve geleceğe dair projelerini anlattı.

“Bana seni farklı kılan bir özelliğini söyle dersem, ne dersin?” sorusuna; “Sesim çok enteresan benim. Tenor ama kadın sesine en yakın seslerden. Bunun tam tabiri de yok. “Etli” deniyor. O yüzden şan hocalarının da çok ilgisini çekmişti…” diye yanıtlayan Gökhan Sayhan, Ayşe Hatun Önal, Emre Aydın, Ziynet Sali, Göksel gibi isimleri yakından takip ettiğini ama günün birinde Kibariye ile düet yapmayı çok istediğini, dile getirdi.

Röportajın Tamamı:Röportaj: Nil Soysal/Fotoğraflar: Mert Arıslan

Gök­han Say­han, ba­şa­rı ba­sa­mak­la­rı­nı ağır ağır, sin­di­re sin­di­re çı­kan genç bir pop­çu. Çok da genç de­ğil as­lın­da; 34’ü­ne bas­mış bu se­ne. Sa­yı­sız bes­te­si var. Şar­kı söy­le­me­ye ilk kaç ya­şın­da baş­la­dı­ğı­nı ken­di­si bi­le ha­tır­la­mı­yor. Çün­kü ken­di­ni bil­di bi­le­li şar­kı söy­lü­yor. İşin eği­ti­mi­ni de al­mış. Ama bun­ca eme­ğin so­nun­da ilk sing­le­’ı­nı ise şu­nun şu­ra­sın­da bir­kaç ay ön­ce çı­kar­mış. “Gi­de­rim dön­mem.. gi­de­rim öz­le­mem.. ka­lan, bi­ten ne var­sa ana­sı­nı sat­tım her şe­yi­n” na­ka­ra­tıy­la çı­kış şar­kı­sın­da TRT ka­nal­la­rın­dan ilk ve­to­yu ye­me­si de bir ol­muş!…

Gi­de­rim Dön­mem se­nin ilk sing­le al­bü­mün. İn­ter­net­te­ki tık­la­ma­la­ra ba­kı­lır­sa şar­kın çok be­ğe­nil­di…

Açık­ça­sı in­ter­net­te­ki pay­la­şım­lar­dan ben de çok mut­lu­yum. De­mek ki doğ­ru bir iş yap­tım di­yo­rum ken­di ken­di­me.  Bu şar­kı­nın söz ve mü­zi­ği ba­na ait.  Dü­zen­le­me­si­ni ise akus­tik şar­kı­la­rın aran­je­le­rin­de çok ba­şa­rı­lı bir isim olan Tan­sel Do­ğa­nay yap­tı. Sey­han Mü­zi­k’­ten çık­tı bu al­büm ve sa­de­ce di­ji­tal or­tam­da sa­tı­şa su­nul­du. Ben­ce bu da doğ­ru bir ter­cih­ti.

Klip de il­ginç… Ay­rı­lık üze­ri­ne ro­man­tik bir aşk şar­kı­sı ama, ver­di­ği me­saj bi­raz da­ha fark­lı gel­di ba­na.

Doğ­ru tes­pit! Ben aşk­la­rın her ha­liy­le ha­yat­ta­ki en iyi yüz­leş­me ve­si­le­miz ol­du­ğu­na ina­nan­lar­da­nım. Bu­na ay­rı­lık­lar da da­hil. O ne­den­le şar­kı­nın söz­le­rin­de de, klip­te de bu me­sa­jı ver­mek is­te­dim.

Ama şar­kın ve kli­bin TRT’­de sa­kın­ca­lı bu­lun­du. Bu­nu na­sıl yo­rum­lu­yor­sun?

(Gü­lü­yor) “A­na­sı­nı sat­tım her şe­yin (!)” de­yip geç­mek is­ti­yo­rum ama öy­le ol­mu­yor ta­bi­î ki. Çün­kü bu be­nim çı­kış şar­kım ve ilk şar­kı­da san­sü­re ta­kıl­dım. Şar­kı­nın na­ka­ra­tın­da ge­çen; Gi­de­rim dön­mem, gi­de­rim öz­le­mem, ka­lan bi­ten ne var­sa ana­sı­nı sat­tım her şe­yi­n” söz­le­ri yü­zün­den gel­di bu san­sür. “A­na­sı­nı sat­tı­m” kullanılan bir deyimdir.

Bana seni farklı kılan bir özelliğini söyle dersem, ne dersin?

Sesim çok enteresan benim. Tenor ama kadın sesine en yakın seslerden. Bunun tam tabiri de yok. “Etli” deniyor. O yüzden şan hocalarının da çok ilgisini çekmişti…

Tek şarkı ile çıktın, ama yüzlerce besten var anladığım kadarıyla. Sırada ne var?

Çok şarkılı albümlerin devri bitti artık. Hem satmıyor, hem de çok güzel şarkılar arada kaynıyor ve yok olup gidiyor. O yüzden bir albüm yapmayı hiç düşünmüyorum. Yine böyle tek şarkılık single’larla devam edeceğim. Ama önceliğim tamamen Gökhan şarkılarından oluşan konserler olacak.

Küçük yaşlarda bile merakım vardı?

Hiç enstrüman çalmadım ama, çok küçük yaşlarımdan beri kendi kendime şarkılar söyleyip, besteler yaptım. Ailemden gelen güzel tepkilerle cesaretlendim ve 1999 yılında Ege Böl-gesi genelinde düzenlenen bir ses yarışmasına katıldım.

Adettendir ve her sanatçıya sorulur; senin hikayen nasıl başladı?

Doğaçlama bir hikayem var benim. Her şey kendiliğinden, içgüdüsel bir şekilde ortaya çıktı. Çocukluğuma dair hiç unutmadığım anılarımın başında okuldan koşa koşa eve gelip, masa ve sandalyelere konser vermek geliyor mesela. Ben hep şarkı söyledim.Hiç enstrüman çalmadım ama, çok küçük yaşlarımdan beri kendi kendime şarkılar söyleyip, besteler yaptım. Ailemden gelen güzel tepkilerle cesaretlendim ve 1999 yılında Ege bölgesi genelinde düzenlenen bir ses yarışmasına katıldım. O yarışmada birinci olmamla, hayata dair planlarım da değişti…

Önceki planların neydi? Şarkıcı olmasaydın ne olacaktın mesela?

Milli yüzücüyüm ben. 8 yaşımda başladım yüzmeye. İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçtim. Yurt dışında birçok defa ülkemi temsil ettim, madalyalar kazandım. Eğer o yarışmada 250 kişi arasından birinci seçilmeseydim, belki de kariyer olarak sporu seçerdim. Ama o birincilikle, müzisyen olmaya karar verdim ve eğitimime de bu alanda devam ettim. 9 Eylül Üniversitesi’nde Batı Müziği üzerine şan eğitimi aldım. Profesyonel yüzücülüğü de bırakmak zorunda kaldım. Çünkü ikisi bir arada gitmezdi.

İŞTE TRT SANSÜRÜNE TAKILAN O ŞARKI...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.