GÖKYÜZÜNÜ RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ'NDE KEŞFEDİN!

GÖKYÜZÜNÜ RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ'NDE KEŞFEDİN!

Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton’un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiyle henüz Astronomi Atölyesi’ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor. Ziyaretçiler ayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton’un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiyle henüz Astronomi Atölyesi’ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor. Ziyaretçiler ayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Kendisi küçük amakalbi kocaman olan Plüton Şubat 1930’da keşfedilmişti. 2006 yılına kadar GüneşvSistemi’nin en küçük üyesi olarak hayatına devam eden Plüton’ü daha sonra gezegenlikten çıkarmış, 2015 yılında ise kocaman kalbini keşfederek hayatımızın içine sokmuştuk.

Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton’un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiylebhenüz Astronomi Atölyesi’ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor. Ziyaretçilerbayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Geçmişten günümüzebendüstri, iletişim ve ulaşım tarihine ayna tutan Rahmi M. Koç Müzesi,ziyaretçileri için Cumartesi günleri “Astronomi Atölyesi” düzenliyor.

30 dakikasüren seanslarda tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi’nin evrendeki oluşum süreci, dev panolardan ve Sihirli Küre’den paylaşılangörüntülerle müze eğitim uzmanı tarafından anlatılıyor.

Ziyaretçiler,Cumartesi saat 11.00, 12.00, 14.00 ve 15.00’te çocuklarıyla birlikte atölyeye katılabilirler.

Astronomi Atölyesi’nde neler görebilirsiniz?

Atölyeye katılan ziyaretçiler, öncelikle Sihirli Küre içinde detaylarıyla Güneş’i ve Plütonbaşta olmak üzere sistemin diğer gezegenleri ile ilgili bilgi alabilme şansınıyakalayacak.

Ayrıca Samanyolu Gökadası’nı ve diğer gökadaların oluşumunu,evrende bol miktarda bulunan karanlık maddeyi, Dünya dışı yaşam araştırmalarındaki gelişmeleri, uzay çalışmaları ve astronotların uzay yürüyüşlerini, Dünya’nın yapısını ve katmanlarını, tek doğal uydusu olan Ay’ın yüzeyini ve evrelerini ve Astronomi Atölyesi’nde sergilenmekte olan “Muonionalusta” gerçek göktaşı kesitini de görebilecekler.

Müzeninbilimsel aletler koleksiyonu

Astronomi Atölyesi’nden sonra ziyaretçiler Lengerhane/Mustafa V. Koç Binası’nda bulunan “bilimsel aletler” koleksiyonunu da ziyaret edebilirler.

Koleksiyonda Starke and Kammerer marka, Avusturya’da üretilen transit teleskop, 19. Yüzyılaait İtalyan Güneş Sistemi modeli, Yer Küresi ve Rub’u Tahtası yer alıyor.

Ayrıca ziyaretçiler 1383-1384 yılları arasında Cafer İbn-i Ömer İbn Devletşael-Kırmani tarafından yapılan Gök Küresi’ni de Rahmi M. Koç Müzesi’nde görebilecekler. 14 cm çapındaki eşsiz obje, bilinen en eski gök kürelerden biriolarak korunuyor.

Gök küre üzerinde yaklaşık 1025 yıldız içerentakımyıldızlarının şekilleri bulunuyor.

muze2-002.gif

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

RahmiM. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleriyansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir.

14 binin üzerinde objeden oluşankoleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyibir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V.Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açıkalana sahiptir.

“Denizaltı” gezisinden, “nostaljik tren” turuna, uçaklardanklasik otomobillere kadar tarihin tüm detayları arasında gezintiye çıkmafırsatı sunan Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi,Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan’da yemekyiyebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00,hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30Eylül) 10:00-19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücretiyetişkinler için 15 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır.

muze4.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.