Google Chrome’dan... CAN SIKAN İNTERNET SİTELERİNE PRATİK ÇÖZÜM!..

Google Chrome’dan... CAN SIKAN İNTERNET SİTELERİNE PRATİK ÇÖZÜM!..

En fazla tercih edilen internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı sürdürüyor.

 

Tarayıcıya eklenen yeni özellik otomatik olarak oynamaya başlayan videolarla can sıkan internet sitelerini hedef alıyor. İnsan içinde rezil olmaya veya kafanızın şişmesine engel oluyor.

Google Chrome’un bu hafta gün yüzüne çıkacak yeni versiyonu pek çok yeni özelliğe sahip. Ancak bunlardan en fazla dikkat çekeni internet sitelerini sessize almaya yarıyor. Sessize almaktan kastımız ise otomatik video oynatımına engel olmak.

Bildiğiniz gibi pek çok internet sitesi etkileşimi artırmak adına haberlere yüklenen videoları otomatik oynatmayı tercih ediyor.

Fakat amacınız sadece içeriğe bakmaksa aniden oynamaya başlayan video fazlasıyla rahatsız edici olabiliyor. Özellikle de insan içindeyseniz… İşte Google Chrome’un yeni güncellemesi bu problemi ortadan kaldırıyor. Nasıl kullanılıyor?

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gereken şey önce Google Chrome’unuzu güncellemek. Son sürümü kullandığınızdan emin olduktan sonra istediğiniz sekmenin üzerine gelip sağ tıklıyorsunuz.

“Mute site” yani “siteyi sessize al” diyorsunuz. Böylece videoların otomatik olarak açılma sıkıntısından kurtuluyorsunuz.  Üstelik verdiğiniz bu komut sadece o sekmeyle sınırlı kalmıyor.

Can sıkan internet sitesini her açtığınızda geçerli oluyor. Böylece kafanız rahat bir şekilde internette dolaşabiliyorsunuz.

Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.