Google... "HABERLER" SEKMESİ KALDIRILIYOR MU?..

Google... "HABERLER" SEKMESİ KALDIRILIYOR MU?..

Google tarafından yapılan açıklamalarda özellikle masaüstü aramalarında haberler sekmesinin kaldırılabileceği belirtildi.

Google masaüstü kullanımlarında arama yapan kullanıcılara haberler sekmesini sunarken özellikle hızlı bir şekilde yayılan yalan haberlere ulaşılmasının önlenebilmesi ve Google arama sonuçlarında daha doğru güvenilir kaynaklara ulaşılmasının sağlanması adına haberler sekmesinin kaldırılabileceği belirtildi.

YALAN HABERLERE KARŞI MÜCADELE BAŞLADI

Haberler sekmesi web site yöneticilerinin ve kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde kullanılırken bu bölümde yer alan yanlış haberlere ulaşılmasını istemeyen Google, bu kapsamda önemli bir değişikliğe gidebilir.

Google Adsense'e üzerinden gelir sağlamak isteyen pek çok haber sitesi yalan, spekülasyon ve benzer haberleri yaparken haberler bölümünde pek çok yalan ve yanlış bilginin yer alması bu nedenle sık görülen bu durum oldu.

Google özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan seçim sonrasında bu nedenle hedef haline gelmişti.

HABERLER ARKA PLANA ATILACAK

Yalan yanlış haberlerin yayınlandığı haber sitelerinin kolay bir şekilde erişilmesi kullanıcıların bu konuda farklı bilgiler ve izlenimler elde etmesine neden olurken haberler sekmesinin kaldırılmasıyla birlikte bu bölüme erişimin kapatılması bekleniyor.

Arama mobil sayfada olduğu gibi önemli haberler bölümüne çevrilerek bu bölümde daha ciddi haber portallarına yer verilecek.

Bu değişikliğin ne kadar etkili olacağı bilinmese de Google tarafından böyle bir değişikliğin yapılması en çok site yöneticilerini vuracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.