Google Mesaure... UYGULAMA YAYINDA!..

Google Mesaure... UYGULAMA YAYINDA!..

Son dönemde artırılmış gerçeklik konusunda dikkat çekici çalışmalara imza atan Google Mesaure uygulamasını yayınladı. Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilebilen uygulamayı, maalesef oldukça kısıtlı bir kitle kullanabiliyor.

Zira, Measure uygulaması sadece ARCore teknolojisini destekleyen cihazlar ile kullanılabiliyor. Eğer bu şekilde artırılmış gerçekliğe odaklanılan bir cihaza sahipseniz, bunun öncesinde ARCore uygulamasını yüklemeniz gerekiyor.

Google Measure uygulaması çıktı!

Measure uygulamasına dönecek olursak, basit bir yapıda olan bu uygulama, kullanıcılara objelerin uzunluğunu veya yüksekliğini ölçme imkanı sunuyor.

Google Measure

Dokulu bir yüzeye ve iyi miktarda ışığa ihtiyaç duyan uygulama, bir düzlem algıladığında, ölçüm çubuğunu sürükleyebilir ve ölçmek istediğiniz nesnenin kenarlarına yerleştirebilirsiniz. Görüntü kaydederek sonuçları paylaşabilirsiniz.

OnePlus 6 ile yapılan testlerde, elde edilen sonuçların, gerçek değerlere oldukça yakın olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle kaba bir tahmin yapılması gerektiğinde bu uygulamayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Ancak, önemli ölçüler için metre kullanmanızı tavsiye ederiz. Uygulama yalnızca Google Tango desteğine sahip cihazlar ile kullanılabiliyordu.

Ancak, Apple’ın kendi AR ölçüm uygulamasını iOS 12’ye dahil etme kararının Google’ın fikrini değiştirdiği görülüyor. Artık, ARCore uyumlu her cihaz ile kullanılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.