'Google'... SON 5 AY İÇİNDE EN ÇOK ARANAN 7 KELİME NE?...

'Google'... SON 5 AY İÇİNDE EN ÇOK ARANAN 7 KELİME NE?...

Türkiye'deki kullanıcıların son 5 ayda Google'da aradığı kelimeler: Facebook, Youtube, Google, e okul, sahibinden, hava durumu, hotmail."

Türkiye'deki internet kullanıcılarının, son 5 ayda en çok aradığı kelimeler: Facebook, Youtube, Google, e okul, sahibinden, hava durumu, hotmail"

Türkiye'deki internet kullanıcıları, son 5 ayda arama motoru Google'da en çok "Facebook""Youtube","Google", "e okul", "sahibinden""hava durumu" ve "hotmail" kelimelerini aradı.

YÜKSELİŞ GÖSTEREN KELİMELER

Google verilerinden derlenen bilgilere göre; Türkiye genelinde 2015'in ilk 5 ayında, Google'da yapılan aramalarda en büyük yükseliş gösteren kelimeler "survivor", "e okul veli""tv8","acunn""hava durumu""milli piyango" ve "dolar" oldu.

Ülke genelinde "Sağlık" kategorisinde "Bursa" ilk sırayı alırken, bunu "SGK" ve"randevu" kelimeleri takip etti.

"Seyahat" kategorisinde ise "THY""İstanbul""uçak bileti", en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda "Ütopya""Aşk Sana Benzer" ve "Barcelona", yükselen aramaların başında geldi.

SEÇİMLER İLK SIRADA

Google aramalarında "Haberler" kategorisinde "hava""hava durumu" ve "haber" en çok aranan kelimeler oldu. Bu kategoride en yüksek çıkış ise "seçim 2015""MHP""CHP","AK Parti""seçim sonuçları" kelimelerinde gerçekleşti.

DÜNYA GENELİNDE FACEBOOK İLK SIRADA

Aynı dönemde, dünya genelinde en çok "Facebook""Youtube""Google""Hotmail","film""video", "song", "download", kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar "Facebook", "Youtube", "Google""you""hotmail""gmail", "yahoo"şeklinde oldu.

DÖRT BÜYÜKLERDEN EN ÇOK GALATASARAY ARANDI

"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler, sırasıyla,"lig""ligtv" ve "Galatasaray"ken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramaların"Liverpool", "lig puan durumu""puan durumu", "süper lig puan""puan" olduğu görüldü.

"İnternet" kategorisinde "Google", "Twitter", "Hotmail" ve "Vodafone", aramalarda ilk sırada yer alırken, "Gayrimenkul" alanında ise "emlak vergisi ödeme""vergi borcu ödeme" sıralamaya girdi.

GÖRSELLER VE YOUTUBE'DA NELER ARANDI...

"Görseller"de "tumblr""bebek" ve "Facebook", aramalarda ilk sırayı alırken, "Özgecan Aslan""Merve Oflaz" ve "Anneler günü", en çok çıkış gösteren aramalar olarak öne çıktı.

Türkiye'de bu dönemde "YouTube"da "dj""gel" ve "Ahmet Kaya" en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, "bangır bangır""aşk yeniden" ve "diriliş" en çok çıkış gösterenler oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.