Gülce Başer... ÖDÜLLÜ POLİSİYE YAZARI!

Gülce Başer... ÖDÜLLÜ POLİSİYE YAZARI!

Gülce Başer "Bir Ceset Bir Söz" ile "yılın polisiye romanı" ödülünü aldı

Yazdığı  “Bir Ceset Bir Söz” kitabı ile yılın polisiye romanı ödülünü alan yazar Gülce Başer, “Bu tamamen yerli bir kitap. Ben bir anlamda Türkiye’nin bir döneminin kitabını yazdım,” diyor.

“Yükselen suç oranlarıyla ilişkili olarak belki, son dönemde yerli polisiye romanlarda bir artış oldu.

Gerçekten de ülkemiz renkli toplumsal dokusuyla ilginç ve özgün polisiye öyküler için verimli bir coğrafya” diyen yazar Başer, konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Bu romanımda bekaret, ikinci kadın, dini nikah, evlilik dışı hamile kalma, evliliğe bağlı başını örtme, kadının kişiliğini reddetme, dahası bekar kadınların çalıştıkları yerdeki sıkıntıları da işleme fırsatı buldum.

Ancak, hedef polisiyeyse, aslolan heyecan ve sürükleyicilik, tabii ki.. Bu yüzden hikayeyi bir kadına yönelik önyargılara dayandırdım.

Okurların önyargılarıyla kitaptaki kadın kahramanlar hakkında hüküm verdiklerini düşündükçe de doğrusu bayağı eğlendim.”

Remzi Kitapevi’nden çıkan “Bir Ceset Bir Söz”ün “Dünya Kitap Yılın Polisiye Romanı” seçilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten yazar Gülce Başer, “Daha çok ve heyecanlı öyküler tasarlıyorum,” diyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.