Gülnur Güneş... DÜNYA MODA TARİHİNE ADINI YAZDIRAN TÜRK TASARIMCI!..

Gülnur Güneş... DÜNYA MODA TARİHİNE ADINI YAZDIRAN TÜRK TASARIMCI!..

Türk tasarımcı Gülnur Güneş, geçtiğimiz hafta moda tarihine geçen önemli bir organizasyonda yer aldı.

Türk tasarımcı  Gülnur Güneş, geçtiğimiz hafta moda tarihine geçen önemli bir organizasyonda yer aldı. Güneş, Metis adını taşıyan yeni koleksiyonunu, dünyanın en ilginç yerlerinde yaptığı moda şovlarıyla tanınan ünlü moda prodüktörü Jessica Minh Anh’ın; Amerika’nın  Arizona eyaletinde  gerçekleştirdiği J Yaz Moda Şovu kapsamında tanıttı. Defile, mühendislik başyapıtı olarak tanımlanan Hoover Barajı’nda gerçekleştirildi. 

KAPADOKYA DAVETİ 

Dünya medyasının büyük ilgi gösterdiği  Hoover Barajı’ndaki defilede Metis Koleksiyonu’nu sergileyen Güneş, “Bir tasarımcı olarak böylesine dev ve büyülü bir atmosferde yer almak heyecan vericiydi. Mühendislik harikası olarak adlandırılan bir barajda  defile sergileyen bir Türk olmak ise ülkem adına ayrı bir gurur kaynağıydı” dedi.

Gülnur Güneş, defilenin ardından böyle bir organizasyona kendisini davet ettiği için Anh’a teşekkür etti. Ardından Paris’teki Eyfel Kulesi’ni bir podyuma dönüştüren, New York’taki One World Trade Center, Londra’daki Tower Bridge, Kuala Lumpur’daki Petronas İkiz Kuleleri’nin köprüsü ve Singapur’daki Körfez Bahçeleri’nde unutulmaz moda şovlarına imza atan Anh’ın gelecek defilesi için de Türkiye’yi önererek, “Eğer yeryüzünde eşsiz bir yer varsa orası kuşkusuz Kapadokya’dır. Dünya tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kapadokya’yı seçerseniz bugüne kadar yaptığınız en görkemli ve sıra dışı  şova imza atmış olursunuz” tavsiyesinde bulundu.

 

GÜNEŞ’İN BÜYÜLÜ BAKIŞ AÇISI ETKİLEDİ

Gülnur Güneş’in ilk kez Arizona’da görücüye çıkardığı 6 parçadan oluşan Metis Koleksiyonu; Okyanus’un kızı, Zeus’un eşi Metis ile aynı ismi taşıyor. Koleksiyonun çıkış noktası olan Metis, Zeus’u mitolojik güçleri, zekası, sanat ve strateji ilhamları ile etkileyen güçlü bir Titan tanrıçası. Metis’in Zeus’u etkileyen bu güçleri, Gülnur Güneş’in koleksiyonunda tekrar gün yüzüne çıkıyor. Koleksiyonun renk seçiminden, kesimlerine kadar tüm detayların ilham kaynağı; aynı zamanda ilham tanrıçası olarak yorumlanan Metis!

Kolesiyonda kullanılan okyanus mavisi, gold,silver, lila, beyaz renkler,  Metis’in siluetinden etkilenilerek oluşturulan özel kesimlerle kullanıldı. Kristal taşlar ve mücevher kesim işlemelerin kullanıldığı koleksiyonda, bilgelik tanrıçası olarak da kabul edilen Metis’in gücünün modaya uyarlanması olarak karşımıza çıkıyor.

Gülnur Güneş,  2018 Pre-Collection niteliğinde olan ‘Metis’; modanın ve sanatın aynı anda nasıl güç kavramının etrafında birleştiğini gösteren, güçlü kadınların mitolojik  dönemlerden günümüze kadar modaya olan katkısını gözler önüne seriyor.

Jessica Minh Anh, Güneş’i seçme nedenini şöyle açıkladı: “Gülnur Güneş’in yumuşak kumaşlar üzerindeki modern kesimler aracığıyla duygusallık ve bireysellikten oluşan yaratıcı karışımının cazibesine kapıldım. Güçlü renklerin kullanıldığı net bir biçimlendirme ve başarı duygusunu aynı zamanda kusursuz sulieti içinde yansıtan cazibe ve kadınsılığı görebilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.