Gülşen Kutlu... CEMAL REŞİT REY'DE TÜRKÜ ZİYAFETİ...

Gülşen Kutlu... CEMAL REŞİT REY'DE TÜRKÜ ZİYAFETİ...

İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında mayıs ayı ilk konuğu, Türk müziğinin önde gelen kıymetli seslerinden Gülşen Kutlu olacak.

zek“İstanbul’da Pazar Konserleri”... Gülşen Kutlu’dan türkü ziyafeti

İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında mayıs ayı ilk konuğu, Türk müziğinin önde gelen kıymetli seslerinden Gülşen Kutlu olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin usta seslerini “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, bu kez Türk Halk Müziği’nin usta sanatçılarından Gülşen Kutlu’yu sahnesinde konuk edecek.

Güçlü sesi ve duygulu yorumuyla ülkemizin en önemli Türk Halk Müziği sanatçılarından biri olan Gülşen Kutlu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamındaki bu özel konseri, 7 Mayıs Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. TRT’nin 1982 yılındaki kadrolu ses sanatçısı sınavını birincilikle kazanarak profesyonel sanat kariyerine başlayan Kutlu, bu konserinde Türkiye’nin çeşitli yörelerinden türküleri İstanbullu sanatseverler için seslendirecek. Hayranlarına keyifli bir pazar günü yaşatacak olan Kutlu, seçkin bir repertuvarla 14.00’de İBB CRR sahnesinde olacak.

 

Gülşen Kutlu kimdir?

 

Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. TRT'nin 1980 yılında açtığı ses sanatçılığı sınavını kazanarak TRT’de kursiyer oldu.  Bir yıl boyunca edebiyat, nazariyat, nota, solfej, repertuvar, diksiyon, ses bakımı ve kullanımının yanı sıra Prof. Dr. Erol Belgin’den dersler aldı. 1982 yılında ise TRT’nin kadrolu ses sanatçısı sınavına giren Kutlu, bu yarışmayı birincilikle kazandı. Akabinde TRT’nin radyo ve televizyon programlarında yer alarak sanat kariyerine başlayan Kutlu, TRT Yurttan Sesler Kadrosu’nda da bulundu. Bu arada sanatçı, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.  

Türkiye’de ve yurt dışında birçok ülkede konserlere katılan Kutlu, TRT INT kanalında “Allı Turnam” adlı müzik programında sunucu olarak görev aldı. Uzun yıllar TRT Ankara Radyosu’nda ses sanatçılığı görevini icra eden sanatçı, 2008 yılında TRT’den emekli oldu.

Gülşen Kutlu, 1990 yılında “Sultanım” adlı türküyle TRT müzik ödülünü, 27 Mart 1999 Dünya Tiyatrolar Günü’nde Müjdat Gezen sanat ödülü, 2003 yılında Türk Dil Kurumu özel ödülü, 2010 yılında Nida Tüfekçi özel ödülü, 2013 yılında ise Neşet Ertaş özel ödülünün sahibi oldu. Sanat faaliyetlerine günümüzde de devam eden sanatçının; “Sebep” (1985), “Sultanım” (1988), “Gurbet Ellerinde” (1990), “Söyle Canan” (1993), “Dile Geldim” (1995), “Gelin Eyledim” (2005) ve  “Bulunur mu?” (2007) adlı albüm çalışması mevcuttur.

İstanbul’da Pazar Konserleri’nin 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında, Türk Sanat Müziği sanatçısı Zekai Tunca olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.