GÜZEL GÜLÜMSEMENİN SIRRI!

GÜZEL GÜLÜMSEMENİN SIRRI!

Gülümseme diyince aklımıza gelen ilk şey mutluluktur. Eğer gülümseyebiliyorsak hem kendi hayat enerjimizi yükseltiyor hem de çevremizdeki insanlarda olumlu duygular yayarak onlarında mutlu olamalarını sağlayabiliyoruz demektir.

Mesela asık suratlı bir insanın gülümsemesi bir anda ortamın huzur ve mutluluk duyguları ile dolmasını sağlayacaktır. Farklı gülümsemeler farklı duygular uyandıracaktır patronumuzun gülümsemesi bizim iş te başarılı olduğumuzun kanıtıyken, güzel bir bayanın gülümsemesi  ise doğru yolda olduğumuzun bir kanıtıdır. Her ne olursa olsun gülümseme dünyanın en ucuz mutluluk aracıdır.

Peki güzel gülümsemenin sırrı nedir?

Bir makinenin iyi çalışması için nasıl parçaların iyi ve bakımlı durumda olması gerekiyorsa güzel bir gülümseme için de bütün bileşenlerin olabildiğince iyi durumda olması gerekir. Güzel ve bakımlı dudaklar, bakımlı bir ten ve en önemlisi güzel  temiz görünümlü dişler

Plastik cerrahideki gelişmeler gerek dudaklar gerekse yüzümüzde gerekli değişiklikleri rahatlıkla yapılabilmesine olanak vermektedir. Sadece ağır cerrahi operasyonlarla değil basit uygulamalarla bile problemler rahatlıkla çözülebilmektedir.

Güzel bir gülümsemenin en önemli bileşeni ise dişlerdir. Dişlerimiz ve diş etlerimizdeki problemler rahatça gülümsememizi engelleyecek ve bunun uzun süre devam etmesi asık suratlı olmamıza hem çevremize olumsuz enerji yaymamıza hemde bizim mutsuz olamamıza sebep olacaktır. Hepimizin çevresinde gülümserken ağzını kapatma ihtiyacı hisseden bir çok insan vardır. ancak mutlu olmak ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak her insanın en doğal hakkıdır.

Dişlerin estetik olarak tedavilerinde ağzı oluşturan bütün bileşenler yani dişler diş etleri ve dudaklar beraberce değerlendirilmelidir. Dişlerdeki çapraşıklıklar, çürükler, kötü protezler, aralıklar,  eksiklikler, eski ve renk değiştirmiş dolgular, şekil ve form bozukları, yüz ile uyumlu olmayan diş boyutları gibi problemler, bunun yanında diş etlerindeki enfeksiyonlara bağlı olarak renk ve şekil değişiklikleri, diş eti çekilmelerine bağlı dişleri arasında karanlık alanlar oluşması dişlerin normalden büyük gözükmesi, diş etlerinin dişlerin üzerini örtmesi ve gülümseme sırasında fazla miktarda diş eti gözükmesi gibi estetik olmayan problemler yaşanabilmektedir.

Diş tedavisine başlayan herkesin merak ettiği şey tedavi sonunda ne gibi bir görüntü elde edileceğidir. Aslında çok kısa bir süre öncesine kadar diş hekimleride tedavi sonunda elde edilecek net sonucu merakla beklemekteydiler.  Dijital tasarımların diş hekimliği ile buluşması yapılan uygulamalarda kötü süprizleri ortadan kaldırmakta hem hasta hemde hekim için yapılan uygulamalara beraber karar verme imkanı sunmaktadır.

 Dijital gülümseme tasarımı nasıl yapılmaktadır?

Hastanın çeşitli yüz ifadeleriyle alınan fotoğraf ve videoları bilgisayar ortamında özel programlarda incelenmektedir. Bu incelemeler sonucunda bilgisayar ortamında hastanın yüz şekli, karekteri, yaşı gibi faktörlerde göz önüne alınarak en ideal estetik gülümseme tasarımları oluşturulur.

Bu tasarımlar genellikle bir kaç farklı şekilde yapılır. Böylece hastanında fikri de alınarak en ideal gülümseme oluşturulmaya çalışılır. Daha sonra bilgisayar ortamındaki bu veriler CAD CAM adını verdiğimiz cihazlarla yine bilgisayar destekli olarak özel plastiklerden estetik protezlerin protetipleri hazırlanır ve hasta ağzında uygulanabilecek hale getirilir.

Bu uygulamadan sonra hasta ve hekim beraber fotoğraf ve videolar üzerinde farklı diş uygulamalarını değerlendirirler. Klinik ortamında hem hasta hem de hekim tarafından uygun görülen değişikliklerden sonra nihai forma karar verilir.  Hastanın değerlendirebilmesi için fotoğraf ve videolar hastaya verilir. Hangi protez tedavisi yapılırsa yapılsın sonuç tedaviye yakın görüntüyü tedavinin başında görmek hem hastayı rahatlatmakta hem de hekimin işini kolaylaştırmaktadır.

Dijital gülümseme tasarımının bir diğer avantajı da dişten minumum doku kaybı ile protez uygulamalarının yapılmasına olanak vermesidir. Özellikle porselen laminalar bu yöntem ile yapıldığında dişten çok az bazen hiç kayıp olmadan uygulanabilmektedir. Bu da bütün hastaların ortak korkusu olan dişten fazla madde kaybı problemini çözmektedir. 

Dijital gülümseme tasarımının diğer bir avantajıda pembe estetik dediğimiz diş eti dokusunda yapılacak olan uygulamaları belirleyip, bunların sonuçlarını önceden değerlendirmemize yardımcı olmasıdır. Diş ve diş eti uyumu için yapılacak tedaviler bu aşamada netleşmektedir. 

Ayrıca dudaklar daki deformiteler , asimetriler ve dudakların ince olması gibi problemler bu dijital tasarımlarla belirlenip,  bu problemlerin çözüm önerileride hasta ile paylaşılabilmektedir.

Herkes güzel bir gülümsemeyi, kahkaha dolu mutlu bir yaşantıyı haketmektedir. Artık ufak dokunuşlarla bunları yakalamak mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.