HAÇİKO'YA BÜYÜK DESTEK!

HAÇİKO'YA BÜYÜK DESTEK!

İELEV (İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı) Eğitim Kurumları “HAÇİKO: Sadık Dostunu Unutma!” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 337 kilo mamayı HAÇİKO Derneği Kurucusu Ömür Gedik'e teslim etti.

 İELEV (İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı) Eğitim Kurumları Özel 125. Yıl Ortaokulu Türkçe Bölümünün 5. sınıf öğrencileri, Ömür Gedik’ in kurucusu olduğu HAÇİKO Derneği ve İELEV Özel 125. Yıl Okulu Okul Aile Birliğinin desteği ile sokak hayvanları için farkındalık yaratmak adına “HAÇİKO: Sadık Dostunu Unutma!’’ adlı bir sosyal sorumluluk projesini başarılı bir şekilde tamamladı.

 “HAÇİKO: Sadık Dostunu Unutma!” sosyal sorumluluk projesi, önce sınıflarda başladı. Öğrencilerimize proje kapsamında, ilk gösterim tarihi 1987 olan “Haçiko: Bir Köpeğin Hikâyesi’’ adlı film, HAÇİKO Derneği ile ilgili bilgilendirici videolar, sokak hayvanları temalı görsel sunumlar izletildi, yazılı anlatım çalışmaları yapılmıştır.

 Ardından öğrencilerimizden “Haçiko Timleri” oluşturularak değerli dostlarımız için mama yardımı toplanmaya başlanmıştır. 21 Nisan 2016 Perşembe günü sona eren “Mama Yardımı Kampanya” mıza öğrencilerimizce verilen destek, “337 kg mama” olmuştur.

22 Nisan 2016 Cuma günü HAÇİKO Derneği Kurucusu Sayın Ömür Gedik, okulumuza gelerek hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılmış hem de toplanan mamaları teslim almıştır.

 İELEV Eğitim Kurumları; çocuklarımızın, eğitim öğretim süreçlerinde kendilerini farklı alanlarda denemeleri, ilgi alanları ve becerileri üzerine yaptıkları “küçük keşifleri” birer yaşam becerisi hâline dönüştürmeleri için onlara olanak tanımaya devam ediyor. İELEV Eğitim Kurumları bu hedef doğrultusunda, “HAÇİKO: Sadık Dostunu Unutma!” sosyal sorumluluk projesini bu yıldan itibaren gelenekselleştirerek bir ilke imza atmayı hedefliyor.

 Ömür Gedik Hakkında:

 Ömür Gedik, 22 Aralık 1970 tarihinde doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Filolojisinden 1992’ de mezun oldu. Altı sene çok sesli rock müzik yapan “Mavi Topluluk” ile çalıştı ve okul içi - dışı pek çok konser verdi.

Müziğin yanı sıra sinemaya olan ilgisi de üniversite yıllarında devam etti. Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubunda muhabir olarak çalışmaya başladı.

1993′ te Hürriyet’ e geçti ve gazetenin eklerinde muhabirliğe devam etti. Marmara Üniversitesinde İngilizce öğretmenliği formasyonu alarak bir sene Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Bölümü’ nde okutmanlık yaptı.

 Ömür Gedik, 1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi’ nde görev yapmaya başladı. Kısa bir süre Londra’ ya gitti ve sinema kurslarına katıldı.

Londra’ dan dönünce gazetenin sinema sayfalarını hazırlamaya başladı. Hürriyet Kelebek’ te ağırlıklı olarak sinema üzerine yazılara yer verdiği bir köşesi var.

 Pek çok yerli yabancı yapımcı, yönetmen ve oyuncuyla röportajlar yaptı. Yabancılar arasında Oliver Stone, Akive Goldsman, Doug Liman, Woody Harrelson, Adam Brody, Harvey Keitel, David Carradine, Gerard Depardieu, Kevin Costner ve Clive Owen gibi isimler de bulunuyor. “HAÇİKO Derneği” nin kurucusu ve başkanıdır.

 HAÇİKO Derneği Hakkında:

 Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), toplumda hayvan sevgisi bilincini geliştirmek, hayvan hakları ihlallerini önlemek amacıyla kurulmuş bir dernektir. Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Nedir?

Haçiko; toplumda hayvan sevgisi bilincini geliştirmek, hayvan hakları ihlallerinin önlenmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.