Hakan Akkaya - Özge Ulusoy... ŞIK OLMANIN SIRLARINI ANLATTILAR!

Hakan Akkaya - Özge Ulusoy... ŞIK OLMANIN SIRLARINI ANLATTILAR!

Kahramanmaraş'da düzenlenen Moda Haftası etkinliklerinin konukları Özge Ulusoy ve Hakan Akkaya, gerçekleştirdikleri söyleşide modaya dair merak edilen her şeyi izleyenlerle paylaştı.

Türkiye’de moda denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan moda tasarımcısı Hakan Akkaya ile ünlü manken Özge Ulusoy, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ‘Moda Haftası’nın konuğu oldu. Modaya dair her şeyin konuşulduğu söyleşide, ziyaretçilere moda ve stil konusunda tüyolar veren ikilinin sıcak sohbeti ilgi ve beğeniyle izlendi. Kendi stilini yaratmak isteyenler ise konunun uzmanlarına soru sorma fırsatı yakaladılar.

Mankenlik ve oyunculuğun yanı sıra kendi koleksiyonunu da oluşturarak gündemdeki yerini her zaman koruyan Özge Ulusoy, tarzının yanı sıra güzelliği ve sempatik tavırlarıyla da büyük beğeni topladı. Ulusoy daha sonra, ‘Hakan Akkaya’ markasıyla kadın ve erkek giyiminde kişiye özel tasarımlar hazırlayan ünlü modacı Hakan Akkaya’yı sahneye davet etti. Sahneye spor ama şık kıyafetlerle çıkan Hakan Akkaya sohbete şık olmanın tüyolarını vererek başladı.

Örnek kombinler hazırladılar

Ünlü ikili, izleyicilerin sorularını yanıtlamanın yanı sıra zaman zaman izleyicileri de platforma davet ederek, stil önerilerinde bulundular. Platformda yer alan kıyafetlerden seçimler yaparak, konuklara örnek kombinler hazırlayan Hakan Akkaya ve Özge Ulusoy, her kişinin kendi vücut yapısına ve ten rengine göre kendi stilini oluşturması gerektiğini söylediler. Kadınlara, “Modanın kurbanı olmayın” çağrısı yapan Hakan Akkaya; “Her gördüğünüz mağazanın vitrinindeki elbiseleri satın almaya çalışmayın. Kendi vücudunuzu bir kere tanıyın ve taşımayacağınız giysilerden uzak durun” dedi.

Kadınlara vücut ölçülerine uygun kıyafetler seçmelerini öneren Akkaya; “Kısa boylu ve basen problemi olan bir kadınsanız, dize doğru daralan kalem etekler tercih etmelisiniz. Kısa boyluysanız topuklu ayakkabılarınızı bol paça pantolonlarla kombine etmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ayaktayken topuğun görünmemesi, sadece yürürken görünmesidir” dedi.

Birçok ünlünün kıyafetlerini tasarlayan Hakan Akkaya, kendini dinlemeyenlerle çalışmadığını belirterek, erkeklerin takım elbiselerinin üzerine tam oturması, asla bol olmaması gerektiğini söyledi. Ceketlerin her zaman tek düğme ve tek yırtmaç olması gerektiğini belirten Akkaya, fazla düğmeli modellerin daha büyük yaş gruplarına hitap ettiğini söyledi.

“Beyaz mutlaka olmalı”

Erkeklere de stil önerilerde bulunan Hakan Akkaya, pantolon paçalarının geniş ve uzun tutulmamasını gerektiğini söyledi. Bu tür giysilerin emanet gibi durduğunu vurgulayan Akkaya, renk seçiminde ise beyazın mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Akkaya, “Özellikle beyaz pantolon, beyaz ayakkabı, beyaz şort, beyaz elbise her zaman kişiye şıklık katacaktır. Eskiden derdik ki “pembe bu yaz çok moda” ama öyle bir şey yok artık. Önemli olan yakışanı giymek, tarz olmak” dedi.

Kadınlara satın aldıkları bir elbisede hoşlarına gitmeyen taraflar varsa küçük dokunuşlar yapmaları tavsiyesinde bulunan Özge Ulusoy da “İçinize sinmeyen yerlere tadilat yaptırmaktan kaçınmayın. Mesela diz kapağınızı beğenmiyorsanız, boyunu biraz açtırın, elbisenin size yakışan formunu bulun” dedi.

Mezun olacaklara şıklık önerileri

İki parça giyilen kıyafetlerin bir parçası taşlı ise diğer parçanın mutlaka düz ve sade olması gerektiğini belirten Ulusoy, genç kızlara da özellikle üniversite mezuniyet töreni giysilerini seçerken abartıdan kaçmalarını ve hafif makyaj yapmalarını önerdi. Ulusoy; “Çok fazla taşlı giysilerden uzak durun. Bacaklarını açıyorsan sırtını açmayacaksın. Sırtını açıyorsan göğsünü çok açmayacaksın. Dengeyi koruyarak sınırları zorlamamak gerekir. Özgüvenin yüksek olsun ama kendine yakışmayanı asla giyme. Kendinle barışıksın diye kendine yakışmayanı giyemezsin” dedi.

İŞTE HAKAN AKKAYA VE ÖZGE ULUSOY İLE YAPILAN ÖZEL SÖYLEŞİ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.