Haliç Üniversitesinde neler oluyor?.. METİN AKPINAR DERSLERE NEDEN GİRMİYOR?..

Haliç Üniversitesinde neler oluyor?.. METİN AKPINAR DERSLERE NEDEN GİRMİYOR?..

Haliç Üniversitesi Konservatuar bölümünde "Kabare ve Siyaset" dersine giren usta oyuncu Metin Akpınar'ın, üniversite ile yaşadığı polemiklerden dolayı derslere artık girmediği söyleniyor.

Haliç Üniversitesi'nde görevli eğitmenlerin, ders ücretlerini ve maaşlarını uzun dönemden beri alamadığı söyleniyor.

Üniversite'de ders veren usta ıyuncu Metin Akpınar'ın da bu nedenden ötürü derslere artık girmediği iddia ediliyor.

İsmini vermeyen üniversite öğrencilerinden birinin üniversitede yaşanan olumsuzluklar ilgili basına gönderdiği yazı yazıyı yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istedik.

"Merhaba..Haliç üniversitesi konservatuvarı öğrencisiyim..Yaklaşık 8 aydır bu okuldayım..8 aydır düzenli ödeme yapmama rağmen ben ve bir çok arkadaşımın senetleri teslim edilmemiştir...Banka dekontlarımız elimizdedir..Parayı bankaya düzenli bir şekilde her ay yatırmaktayız.Ancak okulun muhasebesine gittiğimizde her ay başka bir bahaneyle karşılaşmaktayız ve senetlerimiz verilmemektede.

Hocalarımıza 6 ay bazılarına 8 aydır maaş ödenmeemktedir.Bu güne kadar kendilerini tutan hocalarımız artık bizimle paylaşmak durumunda kalmışlardır bu olayı..

Ceplerinde paraları olmadığından motivasyon sıfır bir şekilde okula gelmekteyiz.Derslerimizin verimi berbat durumdadır hepimizin gündemi budur..

Ev kirasını ödeyemeyen,okula gidip gelecek yol parası bulamayan hocalarımız hali içler acısı durumdadır..Konuşmaları halinde okuldan atılmakla tehdir edilmektedirler..

Okulun müdür yardımcısı tam bir fiyasko resmen işine gelmeyen hocayı kafasına göre göndermektedir önceki senelerde de bu gerçekleşmiştir..

Okulun sahibi olan mansur topcuoğluyla bir oryantasyon toplantısı düzenlenmiştir..Bu toplantıya konservatuvar dahil bütün bölümler katılmıştır..Bu toplantıda okulun sorunlarından bahsedilmiştir..

Hocaların maaş alamama durumunu açtığımızda alay eder tavırlarla,"size ne sizi ne ilgilendirir" gibi sözlerle karşılaştık.Bizimle resmen alay etmeye çalışılmıştır..Bu okula ve sahibine olan güvenimiz sıfıra inmiştir..

Hocaların aylardır ödenmeyen maaşları Utanmadan inkar edilmiştir.Bize "biri gider biri gelir siz okulunuza bakın" denmiştir..

Biz böyle birşeyi kabul edemiyoruz onlar bizim saygıdeğer canımız ciğerimiz hocalarımız hepsii okadar değerli ki..Hocalarımıza resmen köle muamelesi yapılmaktadır..

Bİr öğlen yemeğine çalıştırılıyorlar ve aylardır bizleri bırakmamak için özveri gösteriyorlar.

Ünlü hocamız Metin Akpınar okulu bırakmıştır ve maaşlar düzelene kadar da okula gelmeyeceğini belirtmiştir.Tiyatro bölümünde derslerimize girmektedir.Metin Akpınar dışında bir çok hoca ve çalışanlarda aynı mağduriyeti yaşamaktadırlar".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.