Haluk Levent... 'ÇETE DAVASI'NDA MUTLU HABER!

Haluk Levent... 'ÇETE DAVASI'NDA MUTLU HABER!

İstanbul'da "yağma", "tehdit", "çek-senet tahsilatı" olaylarına karıştığı iddia edilen ve şarkıcı Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkındaki dava 8 yıl sonra karar bağlandı.

 

Mahkeme heyeti, “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” ve “yağmaya teşebbüs” suçlarından 16.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şarkıcı Haluk Levent’in her iki suçtan da ayrı ayrı beraatına karar verdi.

Hakkındaki beraat karına ilişkin kısa bir açıklama yapan Levent, “En çok ağrıma giden, o dönem savcı beni dinlemedi dahi. ifademi almadı.

Direkt olarak mahkemeye çıkarıldım. Bizi çeteci, mafyavari insanlarla göstermişlerdi. Beraat aldığım için çok mutluyum ama geçmişe baktığımda da neden diyorum?” dedi. 

Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanıklar Ali Rıza Garan ve Recep Demir ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. 9 yıldan 16.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılana Haluk Levent ise duruşmaya gelmedi.


Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar ve sanık avukatları beraat kararı verilmesini talep etti.

TÜM SANIKLAR “ÇETE” SUÇUNDAN BERAAT ETTİ 

İstanbul özel yetkili ağır ceza mahkemesinde 2010’da görülmeye başlayan ve özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden 8 yıllık davada mahkeme heyeti tüm sanıkların çete suçundan delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.
HALUK LEVENT’E BERAAT 
Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden şarkıcı Haluk Levent’in “silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, “ bir kişiyi yönelik yağmaya teşebbüs suçundan” beraatına karar verdi.


 

Kaynak:hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.