Hande Yener..."''ŞİDDETLE YÜZLEŞİRSEM HANIMEFENDİLİĞİM BİTER"!..

Hande Yener..."''ŞİDDETLE YÜZLEŞİRSEM HANIMEFENDİLİĞİM BİTER"!..

Türk popunun Kraliçesi Hande Yener, 15 günde bir yayınlanan ''Gazete Kadına Dair''e verdiği röportajda oldukça çarpıcı açıklamalara imza attı.

15 günlük periyotla yayınlanan ve kadını siyaset üstü görerek Türkiye'nin ''Siyaset Yapmayan Tek Kadın Gazetesi'' olma iddiası ile yola çıkan Gazete Kadına Dair, Hande Yener'i kapağına taşıdı. Vermiş olduğu mülakata birbirinden çarpıcı açıklamalar yapan Yener, ''Hayatınız boyunca hiç şiddetle karşı karşıya kaldınız mı?'' sorusu karşısında ise oldukça kesin konuştu: ''Şiddetle yüzleşirsem hanım efendiliğim biter!' dedi.

İşte 12 Nisan 2016 Salı günü tüm Türkiye'de bayiilerde olacak yeni sayıda yer alan Hande Yener röportajından bazı dikkat çekici bölümleri...

SORU: Kadınlara yönelik şiddet ve taciz konuları hakkında neler düşünüyorsunuz? Tüm dünyada örnekleri var elbette ancak ülkemizde bu durum biraz daha kaygı uyandırıcı boyutlarda.

HANDE YENER: Koca işten eve stresli geliyor… Kadın ölüyor… Töre deden yaşındaki adamla evleneceksin diyor… Kadın ölüyor… Yemeğin tuzundan daha değersiz bazen kadın… Tuzu az olan yemek yüzünden kadınlar dövülüyor… Kimi zamanda sanayileştiriliyor narin bedenler ve kadınlarımız. Çocuk fabrikası gibi görülüyor. Biri elinden tutmuş, biri kucağında, biri karnında dilenen kadınlar çıkıyor bazen karşımıza. Bu konuda duyarlı olan beyleri tenzih ediyorum. Lakin dinimizin ayaklarının altında cennetler vaat ettiği annelerimiz, kardeşlerimiz değersizleştiriliyor. Bu konuda gerek bireyler olarak gerekse devlet olarak daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. 

SORU: Neler yapmalıyız mesela?

HANDE YENER: Bu sadece benim ‘’şöyle olsun’’ ya da ‘’böyle olmalı’’ diyebileceğim bir konu değil. Herkesin verebileceği cevapları vermekle bu konuyu sıradanlaştırmak istemiyorum. Genç bir kıza tecavüz eden bir sapık, sırf mahkemeye takım elbise ile geldi diye ceza indirimine tabii olmamalı. Ya da kasten bir kadın öldüren cani, töre perdesinin arkasına sığınamamalı. Cezalar caydırıcı olmalı. Gerekirse bütün bir toplum rehabilite edilmeli. 

SORU: Şimdiye kadar hiç böyle bir durumla karşı karşıya kaldınız mı? Taciz ya da şiddet gördünüz mü?

HANDE YENER: Yakın zamanda başımdan bir olay geçti ancak bu konuyu daha fazla konuşmayı istemiyorum. Yüce Türk adaletine güveniyorum. Kadınsanız elbette tacize uğrayabiliyorsunuz. Şiddete gelince. Asla şiddete maruz kalmadım. Eğer bir gün böyle bir durumla karşı karşıya kalırsam da kesinlikle altta kalmayacağıma emin olabilirsiniz. Hanımefendilik yüzünüze inmek üzere olan bir elin havaya kalkışıyla biter. Sonra ortaya çıkacak canavardan kesinlikle ben mesul değilim. 

SORU: Evlilik yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ilişkiniz var. Samimiyetle soruyorum. Tekrar anne olmayı düşünür müsünüz?

HANDE YENER: Ben anneyim zaten. Yeniden anne olmak gibi bir tasarrufta bulunacağımı düşünmüyorum. Aslan gibi bir oğlum var. Tuttuğunu kopartan zıpkın gibi bir delikanlı. Onun başarılarını gördükçe yeteri kadar gurur duyuyorum. Evlilik konusuna gelince. Çalışmaktan fırsat bulup evlenemiyoruz. İş kolik bir kadınım ve Ozan’da bunun farkında. Bu yaz için bir şeyler düşünüyoruz. Nasipse olacak inşallah. 

SORU: Gelinlik giyecek misiniz peki tekrar?

HANDE YENER: Teli duvağı yerlere kadar olan bir gelinlik giymem. Yine de peşin konuşmak istemiyorum… O zaman gelsin, duruma göre bir şeyler düşüneceğiz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum