Özel Haber /  'HATIRAN YETER' ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

Özel Haber / 'HATIRAN YETER' ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

Üç haftadır dizi dünyasının gündemine oturan "İnci Taneleri" dizisinde Yılmaz Erdoğan’ın ve Serkan Kaya'nın seslendirdiği sözü Ahmet Selçuk İlkan’a, müziği merhum Yılmaz Tatlıses’e ait “Hatıran Yeter” şarkısı ortalığı karıştırdı.

"İnci Taneleri"nin 3. bölümünde Azem ve Piraye yakınlaşması da ilk kez ekrana geldi, Yılmaz Erdoğan’ın “Hatıran Yeter” performansı ise kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sadece caz dinleyen Piraye’nin ise Azem’den ayrıldıktan sonra arabada Serkan Kaya’nın yorumladığı, sözü Ahmet Selçuk İlkan’a, müziği Yılmaz Tatlıses’e ait “Hatıran Yeter” şarkısını tekrar dinlemesi dikkat çekti.

Dizide eserin söz yazarı ve bestecisinden bahsedilmemesi ve Ferdi Tayfur’un sesinden ünlenen şarkının Serkan Kaya yorumuyla dinletilmesi de tepkilere neden oldu.

Ayrıca, ‘Bir Ferdi Tayfur bestesidir’ ifadesiyle bestecisinin yanlış lanse edilmesi ve söz yazarının adının anılmaması da çok önemli bir hata olarak dikkat çekti.

Konuya ilk tepki Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur’dan geldi. Tuğçe Tayfur, Yılmaz Erdoğan’ın 'Hatıran Yeter' şarkısını söylemesi ve sonrasında araba sahnesinde Serkan Kaya'dan şarkının devamının gelmesine sinirlendi.

tugcetayfur-paylasim.jpg

Tuğçe Tayfur " Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu sahneden sonra arabada Serkan Kaya'dan değil de Ferdi Tayfur'dan dinlenmesi çok daha mantıklı olurdu.

Söz müzik kimin olursa olsun yorumlayan kişiyle anılan şarkı bu. Hatıran Yeter denildiğinde Serkan Kaya değil Ferdi Tayfur geliyor kimse kusura bakmasın "dedi.

Görüşüne başvurduğumuz eserin söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan ise, dizinin yayının hemen sonrasında Yılmaz Erdoğan’ın kendisini aradığını, profesyonel bir hata olduğunu ve bunu telafi edeceklerini söylediğini anlattı.

"Böyle güzel entelektüel bir insanın gecenin o saatinde beni arayıp özür dilemesi çok erdemli bir davranış. Bu benim için yeterli’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.