HAYDARPAŞA GARI'NDA ŞARK ESİNTİSİ!

HAYDARPAŞA GARI'NDA ŞARK ESİNTİSİ!

Dünyanın en popüler muhafazakâr giyim sitesi Modanisa.com öncülüğündeİstanbul Modest Fashion Week, muhafazakâr modanın devlerini bir araya getirdi.

İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), Modanisa.com'un ana sponsorluğunda 13-14 Mayıs'ta Haydarpaşa Garı'nda ölçülü giyinmeyi benimseyen kesimleri ve bu konuda yol alan markaları uluslararası bir platformda buluşturdu.

Avrupalı küresel oyuncuların yeni pazarı olan coğrafyalar, tüketiciye ulaşmanın ötesine geçip; tekstil ve moda tasarımında katma değer üreten bir pozisyon almak için önemli bir adım attı.

Istanbul Modest Fashion Week, 13-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında, doğunun son, Asya’nın batıya açılan ilk noktası Haydarpaşa Garı’nda dünya modasının öncülerini bir araya getirdi.

Dünyanın en popüler muhafazakar giyim sitesi Modanisa.com’un ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyon, dünyaca ünlü tasarımcıları, büyük kitlelere etki eden moda fenomenlerini, kanaat önderlerini ve moda tutkunlarını buluşturdu.

Türkiye'deki ilk uluslararası muhafazakar moda etkinliği olan IMFW, dünyanın dört bir yanındaki muhafazakar moda tasarımcılarını birbirine yakınlaştırmak, büyük kitlelere hitap eden moda fenomenlerini aynı platformda buluşturmak ve Türk muhafazakar modasını dünyaya tanıtmak amacıyla organize edildi.

Istanbul Modest Fashion Week, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Annah Hariri, Endonezya’dan Anniesa Hasbuan, Fransa’dan Gulshaan, Bahreyn’den Samair Murad Colllezione gibi dünyanın takip ettiği birçok ismin koleksiyonlarını moda severlerle buluşturdu.

Etkinliğin diğer önemli katılımcıları, modaya yön veren ünlü fenomen ve kanaat önderleri de dünya modasını konuşmak üzere İstanbul’daydı. İngiltere merkezli moda fenomeni Dino Tokio, birçok global markanın muhafazakar koleksiyonunun defilesinde yer alan ünlü model Mariah İdrissi, Kuveytli kanaat önderi Fatema Al Awadhi ve birçokları, tasarımcı ve marka direktörleriyle bir araya gelerek ‘Global çapta muhafakazar moda markası nasıl olunur?’ üzerine Istanbul Modest Fashion Week’te fikir alışverişi yaptı.

10.000’den fazla katılımcıyı ağırlayan organizasyon, Haydarpaşa Garı’nın etkileyici atmosferinde defileler, tasarımcı stantları, atölye çalışmaları ve konferanslarda moda severleri bir araya getirdi.

Katılımcılar dünyaca ünlü isimleri yakından tanıma şansını elde ederken, moda endüstrisinin büyük oyuncuları için yepyeni pazarlara erişimin ilk adımları atılmış oldu.

Avusturalya’dan Endonezya’ya dünya modası İstanbul’da

Etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya gibi Avrupa’nın moda merkezlerinden, Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Endonezya, Malezya ve Avusturalya’ya kadar çok farklı bölgeden katılan tasarımcılar, defileleriyle yeni sezon tasarımlarını sergiledi.

Dünyanın önde gelen markaları stantlarında sergi ve satış fırsatlarıyla moda tutkunları ile buluştu.

Türkiye’nin ilk ve dünyanın en popüler muhafazakâr giyim sitesi Modanisa.com olarak, bu büyük organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Modanisa.com Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, “Modanisa.com olarak, sadece Türkiye’de değil dünyada da ölçülü giyinmeyi benimseyen kadınların yaşam stillerine göre giyinmelerine fırsat sunuyoruz.

Şu ana kadar dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirlikleri yaptık, dünyanın ilk online muhafazakar defilesini düzenledik.

Şimdi de yenilikçi vizyonumuzu sergilemek, global iş deneyimlerimizi paylaşmak için İstanbul’da muhafazakar giyim konusundaki en prestijli organizasyonda IMFW Komitesi’nde aktif rol üstlendik.

Aynı zamanda organizasyonun ana sponsoru olduk. Türkiye’nin tekstil gücünün İslam ekonomisi çerçevesinde Asya’dan Avrupa’ya Amerika’dan Avustralya’ya; markalar, tasarımcılar ve girişimciler ile daha geniş coğrafyalara açılmasını amaçladık.

Başta Avrupalı ve Amerikalı lüks markalar ve hızlı giyim markaları, Müslüman hedef kitleleri yeni bir pazar olarak görüp buna uygun koleksiyonlar hazırlıyor.

Modanisa olarak biz, Türkiye’yi merkez alarak birçok ortak değeri paylaştığımız coğrafyaların batının pazarı olmaktan çıkıp, üreten ve kendi markalarını büyüten bir güce ulaşmasını hedefliyoruz.

Başta Türkiye olmak üzere bu potansiyele sahibiz. En güçlü tasarımcıları ve modaya yön veren kanaat önderlerini ağırlayan Istanbul Modest Fashion Week’in, tasarımcı ve fenomenler arasında yeni ticari işbirliklerine, hatta yatırımlara ve fikirlere ilham verdiğini görmek ülkemiz adına gurur verici bir gelişme” diye bilgi verdi.

GÖRKEMLİ DEFİLEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.