Hüseyin Altın... ARABESK'İN "ALTIN"INI KAYBETTİK!..

Hüseyin Altın... ARABESK'İN "ALTIN"INI KAYBETTİK!..

Arabesk müzik sanatçısı Hüseyin Altın, yüksekten düşme nedeniyle götürüldüğü Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde vefat etti.

Bir döneme şarkıları ile damga vuran Hüseyin Altın 58 yaşında hayatını kaybetti. 

Şair Ahmet Selçuk İlkan, Hüseyin Altın'ın çok değerli bir dostu olduğunu ve vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktararak, "Hüseyin Altın, arabesk müzik dünyamızın önemli değerlerinden biriydi. Onlarca albümü olan ve çok fazla hayranı olan bir insandı. Vefatı o bakımdan beni oldukça üzdü." dedi.

İlkan, Altın'la yıllarca beraber çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Son günlerde rahatsız olduğunu duydum. Genç yaşta hayatının sona ermesi biz sevenlerini çok etkiledi. O her şeyin ötesinde büyük bir özlemle anılacak değerli bir sanatçıydı. Her sanatçı gibi o da hatıralarıyla anılacak."

Türk Halk Müziği Sanatçısı Onur Akay da arabesk dünyasının dev bir ismi kaybettiğini söyleyerek, "80'li yılların arabesk yıldızıydı. 'Neden saçların beyazlamış arkadaş' gibi kendisini efsaneleştirmiş pek çok şarkısı vardı. Ayrıca ben onu ilk çocuk sanatçımız olarak da biliyorum." diye konuştu.

Evinin balkonundan düştüğü öğrenilen Hüseyin Altın, yarın Beyoğlu Sütlüce Mezarlığında defnedilecek.

- Hüseyin Altın Kimdir?

Hüseyin Altın; 1 Nisan 1957 tarihinde Erzurum'da doğdu.

Erzurum Halk Eğitim Merkezi’nde Suat Işıklı’dan Halk Müziği dersleri aldı. Sahneye ilk kez 12 yaşında ailesinin geçimine katkıda bulunmak adına Erzurum’un meşhur Aile Çay Bahçesi’nde çıktı.

Bir gün Erzurum’a Sevim Demirci adında bir şarkıcı geldi. Altın’ı dinledi. İstanbul’a gelirse yardımcı olabileceğini söyledi. O da bir süre sonra İstanbul’un yolunu tuttu. Demirci’nin kapısını çaldı. O da verdiği sözü tuttu ve Hüseyin Altın’ı müzik dünyasına kazandırmak için elinden geleni yaptı.

Geceleri pavyonlarda şarkı söyledi, gündüzleri ne iş bulursa yaptı. 1975 yılında ilk plağını doldurduktan sonra şansı döndü.

Özellikle ‘Deli Gibi Sevdim’ onun müzik dünyasındaki ilk büyük bombası oldu. Dönemin en büyük gazinolarında ve kulüplerinde sahne aldı, konserleri tamamen doldu. 1990'lı yıllarda müziğe ara verdi. Yeşilçam’da 7 filmde oynadı. 2012’de 40. Sanat Yılı’nı ‘Bizim Şarkımız & Yalnız Adam’ albümüyle kutladı.

evli ve üç çocuk babası olan Altın, Türkiye'de ilk çocuk sanatçı olarak biliniyor.

"Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş", "Dargınım" ve "Hasret Akşamları" adlı parçalarıyla bilinen sanatçı, "Şerefimle Yaşarım", "Hor Görme Garibi", "Aşk Sürgünü", "Gecelerin Adamı" ve "Kadersizler" gibi filmlerde rol almıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.