İKİNCİ ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!

İKİNCİ ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!

Anadolu Yakasının En Büyük 2. Ataşehir Kitap Şenliği görkemli bir açılışla 9 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

Anadolu Yakasının en büyük kitap şenliğinde çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitaplarla dost olmalarını sağlamak, kitabı olmayan köy ilköğretim okullarına bağışlar yapmak amacıyla  200.000 Kitap, 80 Yazar ve 200 Yayınevimizle 9 EKİM– 22 EKİM tarihleri arasında Ataşehir Meydanı’nda  kapılarını açıyor.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Ortadeveci’nin özverili çalışmaları ile hayat bulan kitap şenliğinde 14 gün süresince ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı edinmesi için sosyal sorumluluk çerçevesinde hayat buldu.

Öğrenciler 14 gün boyunca yazarlarla söyleşiler yapabilecek, tiyatro oyunları izleyecek, polis abilerinin okudukları hikaye kitaplarını dinleyecekler.

‘60 Üniversiteli Genç 60 kitaplık’

Eğitime gönül vermiş Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Ortadeveci, bu yıl 2.Ataşehir Kitap Şenliği içerisinde ‘60 Üniversiteli Genç 60 kitaplık’ projesini de başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında etkinlik boyunca öğrencilerin seçeceği kitaplar konusunda kurulmuş stantlarda 14 gün boyunca küçük kardeşlerine rehberlik eden üniversiteli gençlerin adına Eğitimevi tarafından köy ilköğretim okullarına isimlerini taşıyan birer kitaplık kurulacak.

‘ 9 Ekim Pazartesi 50 polisten 50 öğrenciye hikaye kitabı’

2.Ataşehir Kitap Şenliği’nde 50 polis İlköğretim ve anasınıfı öğrencilerine hikaye kitabı okuyup birer adette istedikleri hikaye kitabından hediye edecekler.

‘ Lise öğrencilerinden mehteran ziyafeti’

9 Ekim Pazartesi sabah 10.00’da görkemli bir törenle kapılarını öğrencilere ve velilere açacak olan 2.Ataşehir Kitap Şenliği’nde lise öğrencileri uzun zamandır eğitim aldıkları mehteran ekipleriyle özel bir gösteri yapacaklar.

‘Ortaokul Öğrencileri yaptığı dron’u uçuracak.’

Geleceğin bilim insanları olma yolunda ilerleyen öğrenciler, kendi tasarlayıp yaptıkları dron’u 2.Ataşehir Kitap Şenliği’nde uçuracaklar.

14 gün süresince devam edecek olan 2.Ataşehir Kitap Şenliği açılış gününe 3.000 öğrenci katılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.