'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz'... HAYAL SAHNESİ'NDE RÜYA GİBİ BİR GALA !..

'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz'... HAYAL SAHNESİ'NDE RÜYA GİBİ BİR GALA !..

27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 3.yılını gala yaparak kutlayan Hayal Perdesi, 'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz' adlı oyunla seyircilileriyle beraber büyük bir çoşkuyla kutladı...

Prömiyerini 11 Mayıs’ta 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan, 'Söz'ün Büyücüsü' Boris Vian’ın yazdığı ve Aleksandar Popovski’nin yönettiği, İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz sahnelenmeye devam ediyor.

Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkâr ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız… Boris Vian‘ın son oyunu, alaycı trajedi İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz, işte bu ve benzeri sorularla başlar. 

“Kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan aile, nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçmaktadır. Kaçtıkları yer, evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye, çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur.” 

Hayal Perdesi kurucularından Selin İşcan‘ın projelendirdiği oyun, ünlü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski‘nin rejisiyle Hayal Perdesi Beyoğlu'nda sahnleleniyor.

Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor. 

Oyunda Reha ÖZCAN, Ayşe LEBRİZ BERKEM, Selin İŞCAN, Selin TEKMAN, Tuba KARABEY, Nihat ALPTEKİN rol alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.