İnstagram... SINIRLARI KALDIRAN BİR GÜNCELLEME DAHA!..

İnstagram... SINIRLARI KALDIRAN BİR GÜNCELLEME DAHA!..

Instagram, Hikayeler özelliğinin sınırlarını kaldırıyor. Artık Hikayeler kısmına 24 saat içinde çekilmiş görsel koyma zorunluluğuna veda ediyoruz.

Instagram’ın Snapchat’ten aldığı Hikayeler özelliğine, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi 24 saat içinde çekilmiş görseller eklenebiliyordu.

Aksi halde daha önce çekilmiş görselleri oraya koymak için görseli yeniden kaydetmeniz, ekran görüntüsü almanız ya da düzenleyerek yeni bir içerikmiş gibi galeriye düşmesini sağlamanız gerekiyordu.

Görünen o ki Instagram artık böyle bir sınırlamanın çok da gerekli olmadığını düşünüyor. Sosyal medyanın popüler platformu yayınladığı yeni bir duyuruyla bu sınırı kaldırdı.

Gelsin TBT’ler

Artık Instagram hikayelerine 24 saati geçsin geçmesin, cihazınızın galerisinde yer alan tüm fotoğrafları koyabileceksiniz. Bunun için özel bir şey yapmanıza da gerek yok.

Hikaye paylaşır gibi sol üstte yer alan profil ikonuna tıklayıp çekim arayüzüne geldikten sonra, sol attaki “galeri” simgesinden fotoğraflarınıza ulaşabilirsiniz.

“Son 24 saat” yazısıyla önce yeni çekilmiş görselleri gösteren platform, aşağı indikçe galerideki diğer fotoğrafları sıralıyor.

Fotoğrafı seçtiğinizde ise otomatik olarak fotoğrafın çekildiği tarihi arayüzde üzerine yerleştiriyor.

Ancak elbette dilerseniz bunu silebilir, boyutunu küçültebilir ya da fotoğrafın herhangi bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Tabii bu yenilikle beraber #tbt hashtag’i de kendine yeni bir yer buluyor. Eski anılarınızı Hikayeler özelliğinde paylaşmak için iOS’te 22. versiyona, Android’de ise 18. versiyona sahip olmanız gerekiyor.

Resmi açıklamada güncellemenin her iki platform için de yayınlandığı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.