Instagram…  'TACİZ EDİCİ' +18 FOTOĞRAF GÖNDERMEYİ ZORLAŞTIRACAK

Instagram… 'TACİZ EDİCİ' +18 FOTOĞRAF GÖNDERMEYİ ZORLAŞTIRACAK

Güzel haber diyebileceğimiz gelişmede, Instagram, kadın kullanıcılarının direkt mesaj ile "tacizkar" fotoğraflar almasını engellemeye yardımcı olacak gibi duruyor.

The Guardian'ın haberine göre, uygulama kullanıcıların kendilerini takip etmeyen kişilere gönderebileceği metin bazlı özel mesaj isteklerini sınırlayan bir özelliği deniyor. Meta'nın blog gönderisinde açıkladığına göre, kullanıcı mesaj isteğini kabul ederse, istekte bulunan kişi fotoğraf, video ve daha fazla metin mesajı gönderebiliyor. Tüm bunların olmasından önce, talepte bulunan kişinin davet gönderip, karşıdaki kişinin iznini alması gerekiyor.

Şu anda kullanıcılar sınırsız DM isteği gönderebiliyor ve bunlar içerisinde metin ya da görsel bulunabiliyor. Bu geliştirme, yapılan bir araştırmanın internet trollerinin kadın kullanıcılara uygunsuz, tacize varan fotoğraflar gönderdiğini ortaya çıkarmasının ardından geldi.

Meta, The Guardian'a yaptığı açıklamada "Bu geliştirme, insanların artık takip etmedikleri kişilerden uygunsuz görsel ve video olmalarını engellemiş olacak" ifadelerini kullandı.

Özelliğin denemesi tüm Instagram kullanıcıları için yapılsa da, Meta Instagram ve Facebook Messenger'da ebeveyn kontrolünü artırmayı hedefliyor. Meta blog gönderisinde bu korumaların "konu gençlere geldiğinde konunun özellikle önemli olduğunu" açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.