İrem Uzunhasanoğlu... MÜBADELE MÜZESİNDE KİTABINI YAŞADI!

İrem Uzunhasanoğlu... MÜBADELE MÜZESİNDE KİTABINI YAŞADI!

Mübadeleyi konu alan “Gitme Gül Yanakların Solar” adlı kitabı kısa bir süre önce piyasaya çıkan yazar İrem Uzunhasanoğlu geçtiğimiz günlerde mübadelenin 93.yılı anmaları nedeniyle Çatalca'daki Mübadele Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzeyi 2. kuşak mübadil olan ve kitabını anılarından kurguladığı anneannesi Leman hanımla dolaşan yazar zaman zaman duygusal anlar da yaşadı.

Müzede sergilenen mübadillerin o zamanlar kullandıkları eşyaları uzun uzun inceleyen anneanne ve torun “Bu ortam bizi geçmişe götürdü. O insanların o zamanlarda neler yaşadığını bir kez daha düşünüp hüzünlendik” dediler.

1910-1938 yılları arasında Selanik’ten kağnılarla, Midilli’den de sandallarla göç edip Edremit’e yerleşen insanların yaşadıklarını konu alan kitabı ile ilgili İrem Uzunhasanoğlu şunları söyledi:

"Çoğu vatandaşımızın kökleri o topraklara dayanıyor. O yüzden de bu hikaye çok ilgi görüyor. Ben romanımda orada doğup, orayı toprak bilip daha sonra bu tarafa getirilen insanların aidiyet sorunlarını işlemeye çalıştım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.