İş-Sanat... SANAT ŞÖLENİNE DEVAM EDİYOR!..

İş-Sanat... SANAT ŞÖLENİNE DEVAM EDİYOR!..

2000 senesinden bu yana birbirinden özel isimleri ağırlayan İş-Sanat'ın 17.sezon tanıtım kokteyli dün akşam Ortaköy Radisson Blu Otel'de bir çok seçkin konuğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Haber; Mehmet KARADEMİR

Sezon tanıtım kokteylinde tüm konukları tek tek kapıda karşılayan, zerafeti ve inceliği ile konuklardan büyük övgü alan İş Sanat'ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova, yaptığı tanıtım konuşmasında yerli ve yabancı sanatçıları yine aynı sahnede buluşturacaklarını belirterek, şunları söyledi.

"Mayıs ayına kadar sizlere, birbirinden güzel projelerle, sanat dolu günler vaat ediyoruz. Ülkemizin yerli topluluklarını, müzik dünyasının yakından takip ettiği yıldız isimlerle birlikte sahnemizde ağırlamaya hazırlanıyoruz. Modern dansın yaratıcı koreograf ve topluluklarına, yenilikçi gösterilerde ev sahipliği yapacağız. Edebiyat tutkunları için şiir ve hikaye dinletilerimiz, yenilenen sahne düzenlemeleriyle devam edecek.

Duayen şeflerimizden Gürer Aykal yönetimindeki konserde, geçtiğimiz yıl, 'Parlayan Yıldızlar' serisindeki üstün performansıyla hatırlayacağımız genç obua sanatçısı Gülin Ataklı ile tenor Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul solist olarak yer alacak." dedi.

Sezonun en dikkat çeken etkinliklerine de değinen Ova, İstanbul Opera Orkestrası, David Garreth ve Dietrich Paredes'in 9 Mart'ta aynı sahneyi paylaşacağını dile getirerek, "Tamamen Çaykovski eserlerinden oluşan klasik bir konser olacak. Topluluk, çok enerjik, genç ve dinamik. Çok güzel bir sinerji oluşturacaklar." diye konuştu.

Filiz Ova, 7 Kasım'da sahne alacak SF Jazz Collective topluluğuna da değinerek, 8 müzisyenden oluşan topluluğun, Miles Davis bestelerinden oluşan bir repertuvarı yorumlayacağını söyledi.

Sezon boyunca 50 etkinliğin gerçekleştirileceğinin söylendiği gece, leziz ikramlar ve içeceklerin eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

İşte İş Sanat'ın yeni sezonunda öne çıkan etkinlikleri...

Maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde 2017 yılbaşı özel programıyla, 5 Ocak'ta sahne alacak.

Çellist Sol Gabetta ve keman virtüözü erkek kardeşi Andres Gabetta önderliğinde kurulan Capella Gabetta, ödüllü soprano Simone Kermes ve mezzo soprano Vivica Genaux eşliğinde 12 Ocak'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Dünyaca ünlü çellist Mischa Maisky ve kızı, piyanist Lily Maisky 9 Şubat'ta İş Sanat sahnesinde buluşacak. Müzik çevrelerinde "Freiburglular" olarak anılan, barok dönem enstrümanlarıyla seslendirdikleri çağdaş eserlerle de beğeni toplayan Freiburg Barok Orkestrası, Matthias Goerne ile 17 Şubat'ta konser verecek.

Grammy ve ECHO Klassik gibi saygın ödüllerin sahibi Kremerata Baltica ve kemanın dahi çocuklarından Clara Jumi Kang 7 Nisan'da, Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının eşlik edeceği Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova 19 Nisan'da sanatseverlerle buluşacak.

- Paco Pena'nın Patrias'ı 15 Aralık'ta sahnelenecek

Latin caz piyanistlerinden Gonzalo Rubalcaba, 17 Mart'ta Charlie Haden anısına sahneye çıkacak.

İsmi dünya sınırlarını aşan usta Flamenko gitaristi Paco Pena, 15 Aralık'ta, İspanyol şair Federico Garcia Lorca'nın ölümünün 80. yılı anısına hazırladığı "Patrias" gösterisini sunacak.

Sabahat Akkiraz ile bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan 24 Kasım'da İş Sanat'a konuk olacak.

Kariyeri boyunca birçok sanatçının albüm ve konserlerine eşlik eden Tarık Sezer, sanat hayatının 40. yılında Fuat Güner, Kenan Doğulu, Yaşar, Burak Kut, İrem Derici ve Hakan Altun'un da aralarında olduğu sürpriz isimlerle 1 Aralık'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Garip akımının öncüsü Orhan Veli'nin şiirleri 14 Kasım'da, Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Behçet Necatigil şiirleri 12 Aralık'ta, Nazım Hikmet Memleketimden İnsan Manzaraları şiir dinletisi ise 16 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının usta kalemlerinden Haldun Taner'in en sevilen öyküleri 13 Mart'ta, Cemal Süreya'nın şiirleri ise 10 Nisan'daki etkinlikte dinlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.