Işıl German… BİR POP YILDIZI DAHA KAYDI…

Işıl German… BİR POP YILDIZI DAHA KAYDI…

“Biliyorum Sensin O”, “Aşkın Kaderi”, “Ağlıyorsam Sen Aldırma” gibi 1970'li yılların hit şarkılarına imza atan Işıl German, dün sabah hayata gözlerini yumdu.

Işıl German Kuşadası'ndaki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu dün sabah hayatını kaybetti. Komşuları German'ın yalnız yaşadığını ve maddi zorluklar içinde olduğunu söyledi.

İzmir adli tıp morguna kaldırılan German'ıın cenazesi bugün Kuşadası Hanım camiinde kılınacak namazla Adalızade mezarlığında toprağa defnedilecek.

IŞIL GERMAN KİMDİR? O; BİR BALERİNDİ Işıl German; 1953 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Konservatuvarı Bale Bölümü’nü bitirdi. Müzik çalışmalarına 1972 yılında başladı. Sahneye ilk kez Ankara’da çıktı. 1975’te geçici olarak İstanbul’a gelip plâk çalışmaları yaptı. 1981’de Coşkun Evcim Dans Grubu ile Ankara’da sahnelediği Oryantal Disko Şov büyük ilgi topladı. Aynı yıl Müjdat Saylav’ın yönetip, senaryosunu yazdığı ilk ve son filmi ‘Antepli’de oynadı. Müzik ve sinema çalışmalarına nokta koyup, bir gazeteci ile evlendi ve Ankara’ya döndü. 45’lik Plâkları 1975: Sen Gelince/ Aşk Yolu 1976: Aşkın Kaderi/ Baksana Bana 1977: Gelsin Aklın Başına/ Biliyorum Sensin O [Sayan], Benim Şarkım/ Ağlıyorsam Sen Aldırma [Gönül] 1978: Divane Gönlüm/ Bitti Ama İz Bıraktı [Bip] Filmleri [Oyuncu Olarak] Antepli [1981- Barut Film] Yönetmen: Müjdat Saylav, Oyuncular: Berhan Şimşek, Yıldırım Gencer, Ajlan Aktuğ, Recep Filiz, Süheyl Eğriboz, Işıl German

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.