İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları... MİNİ KONSERVATUVARA RENKLİ BİR AÇILIŞ

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları... MİNİ KONSERVATUVARA RENKLİ BİR AÇILIŞ

İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından, çocukların müzik anlayışını geliştirmek, müzik bilgilerini artırmak amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk Mini Konservatuvarı’nın açılışı İTÜ'nün Beylerbeyi yerleşkesinde 28 Mayıs Perşembe günü düzenlen bir kokteyl ile yapıldı.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda eğitim gören öğrenciler ile ailelerin yanı sıra, birçok sanatçının da katıldığı açılışta, tiyatro sanatçısı Hazım Körmükçü, kendi bestesini piyanoda çalarak, çocuklara bir sürpriz yaptı

Çocuklara Erken Yaşta Müzik Eğitimi...

Çocukların sanata olan ilgilerinin artırılmasını ve müzik alanında hem bilgilerinin artması hem de yetenekli çocukların doğru yetiştirilmesini hedefleyen Mini Konservatuvar projesi kapsamında çocuklar; bağlama, kanun, ney, flüt, saksafon, bateri, ritim atölyesi, keman, çello, piyano, gitar ve ses eğitimi alacak.

28 hafta boyunca eğitim alacak olan çocuklar, “Erken Yaşta Müzik Eğitimi” programını tamamlayarak İTÜ TMDK Erken Müzik Eğitim Sertifikası’nın sahibi olacak.

İlkokul 1., 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile ortaokul 1., 2., 3. ve 4.sınıf düzeyindeki öğrencilerin katılabileceği Mini Konservatuvar eğitimleri kapsamında, çocuklar 2.sınıftan itibaren enstrüman eğitimi almaya başlayacak. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenciler ile birlikte çalışmalar yapmaya başlayacak olan İTÜ Mini Konservatuvar eğitim programı, Ekim-Haziran aylarını kapsayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.