Justin Bieber-Rihanna...DÜNYANIN EN TEHLİKELİ İKİ ÜNLÜSÜ!..

Justin Bieber-Rihanna...DÜNYANIN EN TEHLİKELİ İKİ ÜNLÜSÜ!..

McAfee en tehlikeli ünlüler listesi’ni açıkladı. Justin Bieber ve Rihanna en tehlikeli ünlüler arasına katıldı.

McAfee En Tehlikeli Ünlüler Listesi’ni yayınladı. Şirket, bu araştırmayla siber suçluların internet kullanıcılarının ünlüleri yakından takip etme tutkusunu kullanarak zararlı yazılımları yaydığına dikkat çekiyor.

Bu yılki listenin ilk 10’unda Justin Bieber, Rihanna, Will Smith, Miley Cyrus ve Selena Gomez gibi isimler bulunuyor.

04 Ekim 2016, İstanbul – 2016 yılı McAfee En Tehlikeli Ünlüler Listesi’nde sanat, siyaset ve spor camiasından ünlü isimler yer alıyor. Justin Bieber bu yılki listede ilk 10’a ikinci sıradan giriş yaparken, Rihanna da ilk kez listede yerini aldı. Yılın en tehlikeli ünlüsü ise sevilen komedyen Amy Schumer oldu. Araştırmaya göre internet korsanları bu yıl en çok komedyenleri, müzisyenleri, ‘Talk Show’ sunucularını ve TV yarışmalarındaki ünlüleri kullandı.

Uzun bir süredir internet korsanları başarılı isimlerin ününden yararlanıyor ve gündemde olan ünlü isimlerle ilgili kötü yazılım içeren siteler kuruyor. Beğendikleri isimlerle ilgili son gelişmeleri öğrenmek üzere internette araştırma yapan kullanıcılar da bu siteler aracılığıyla güvenliklerini riske ediyor. Bu yolla internet korsanları pek çok kullanıcının kişisel bilgilerini ele geçiriyor.

McAfee En Tehlikeli Ünlüler Listesi, bu tehlikeye dikkat çekmek üzere 10 yıldır düzenli olarak internet korsanlarının en çok kullandığı ünlü isimleri belirliyor. McAfee sanatçılar, komedyenler, müzisyenler, sporcular ve siyasetçilerden oluşan geniş bir liste üzerinden yaptığı araştırmayla virüs ve kötü yazılım yayma tehlikesi en yüksek isimleri açıklıyor.

Siber suçlular, özellikle ödül törenleri, TV şovları, film galaları, albüm lansmanları, ünlü çiftlerin ayrılıkları gibi sıcak gündemden yararlanarak zararlı siteler kuruyorlar. İnternet kullanıcıları bu sitelere tıkladıklarında, zararlı yazılımlar kullanıcıların şifreleri gibi kişisel bilgilerini ele geçiriyor. Örneğin; ‘Amy Schumer Torrent’ için yapılan aramalarda tıklanan her 3 siteden 1’i zararlı yazılım riski taşıyor. Film ve dizi araştırmaları sonucu çıkan siteler de benzer şekilde kullanıcıları zararlı yazılım içeren sitelere yönlendirmek için kullanılıyor.

Intel Security, internet kullanıcılarını beğendikleri isimleri takip ederken dikkatli olmaları ve güvenli olmayan siteleri kullanmamaları konusunda uyarıyor.

Popüler kültürün halen tüketicileri en çok cezbeden konulardan biri olduğunu belirten Intel Security Baş Güvenlik Yöneticisi Gary Davis; “Anlık bilgiye ulaşmaya büyük önem veren internet kullanıcıları potansiyel riskleri göz ardı ederek araştırma sonucu çıkan sitelere tıklıyor. Siber suçlular bu eğilimi kendi avantajlarına kullanıyor ve tüketicileri zararlı yazılım yüklü sitelere yönlendiriyor. Tüketicilerin bu durumun farkına varması ve güvenlikleri için önlem almaları gerekiyor” dedi.

2016 yılının en tehlikeli ilk 10 ünlü listesinde Rihanna, Justin Bieber ve Amy Schumer’in yanı sıra; Will Smith, Miley Cyrus, Selena Gomez gibi isimler de bulunuyor. McAfee En Tehlikeli Ünlüler Listesi’ne göre ilk 10 ünlü isim ve risk oranları ise şöyle:

Sıralama Ünlü Risk Oranı

1 Amy Schumer % 16.11

2 Justin Bieber % 15.00

3 Carson Daly % 13.44

4 Will Smith % 13.44

5 Rihanna % 13.33

6 Miley Cyrus % 12.67

7 Chris Hardwick % 12.56

8 Daniel Tosh % 11.56

9 Selena Gomez % 11.11

10 Kesha % 11.11

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.