Kadir İnanır - Jülide Kural... ÜNLÜ ÇİFT İÇİN ŞOK KARAR!

Kadir İnanır - Jülide Kural... ÜNLÜ ÇİFT İÇİN ŞOK KARAR!

Yeşilçam'ın usta ismi Kadir İnanır'ın sevgili Jülide Kural yargılandığı Özgür Gündem davasında 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Julide Kural ve avukaltarı hazır bulundu. Kural'ın hayat arkadaşı Kadir İnanır duruşmaya izleyici olarak katıldı.

"Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istenen Julide Kural ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyerek "Yaşamım boyunca insan hakları için mücadele eden bir sanatçıyım. Şiddete karşı ve barıştan yanayım. Kürt sorununun çözümü için de bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. İfade özgürlüğünü çok önemsiyorum. Özgür bir basında kürt sorunu tüm boyutlarıyla ele alınabilir. Sorunun çözümünün şeffaf bir hale gelmesi içinde ifade özgürlüğü önemlidir. Bir gazeteci değil sanatçıyım. İfade özgürlüğünün olmadığı yerde sanat da olmaz. Bu dayanışmayı sorumluluk olarak gördüm ve bir günlük sembolik olarak genel yayın yönetmenliği yaptım. Adımın genel yayın yönetmeni yazılmasını istedim. Yazılan yazılardan bir haberim yoktu, sormadım da. Bu ülkenin demokratik bir ülke olmasını ve beraatimi istiyorum" dedi.

6 BİN LİRA CEZASI


Duruşma sonunda Julide kural "Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle aldığı ceza 1/6 oranında indirilerek 10 ay hapis cezası verildi. Daha sonra bu ceza da sanığın sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alınarak günlüğü 20 liradan toplam 6 bin lira para cezasına çevrildi. Bu cezanın 10 eşit taksitle ödenmesi kararlaştırıldı.1 YIL ÜÇ AY HAPİS CEZASI
Sanık Julide Kural'a "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi. Sanığın suçu basın yoluyla işlemesinden dolayı ceza 1/2 oranında artırılarak 1 yıl 6 ay hapis cezasına çıkarıldı. Daha sonra bu ceza da sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına indirildi. Sanığın bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkeme heyeti bu cezayı da erteledi
.

Kaynak:hurriyet.com tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.