Kalandar Soğuğu... OSCAR ÖNCESİ 3 ÖDÜL BİRDEN!..

Kalandar Soğuğu... OSCAR ÖNCESİ 3 ÖDÜL BİRDEN!..

Bu yıl 10.'su düzenlenen Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde Türkiye'nin Oscar adayı 'Kalandar Soğuğu', en iyi film ödülü de dahil olmak üzere 3 dalda ödül kazandı.

ABD'de yapılacak 89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda Türkiye'nin adayı olarak da seçilen "Kalandar Soğuğu" Avustralya'nın Brisbane kentinde önceki gün düzenlenen Asya Pasifik Sinema Ödülleri töreninde 'En İyi Film', 'En İyi Görüntü Yönetmeni, ve 'İlk APSA Yeni Sinema' ödüllerinin sahibi oldu.

Yönetmen Mustafa Kara'ya En İyi Film Ödülü'nü bir dönem çok tartışılan Geceyarısı Ekspresi filminin yapımcısı David Puttnam sundu.

Antalya Film Festivali'nden de 4 ödülle dönmüştü

Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet'in hayatının bir bölümünü konu edinen film Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmış ve Uluslararası yarışmada 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü.

Filmin ödül yolculuğu 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.