Kalust Şalcıoğlu... "SAHTE TAKİPÇİ SATIN ALMAYAN ÜNLÜ VAR MI? "

Kalust Şalcıoğlu... "SAHTE TAKİPÇİ SATIN ALMAYAN ÜNLÜ VAR MI? "

Dijital marka stratejisti, köşe yazarı Kalust Şalcıoğlu’ndan ünlülerin ipliğini pazara çıkaracak açıklamalar geldi.

SAHTE TAKİPÇİ İŞ DEMEK PARA DEMEK!

Dijital marka stratejisti, köşe yazarı Kalust Şalcıoğlu’ndan ünlülerin ipliğini pazara çıkaracak açıklama: Sosyal medyada takipçi satın almayan ünlü yok! Sahte takipçi demek reklam demek,  iş bağlantısı demek!

Planet Mutfak TV’de Burçin Atılgan’ın sunduğu Mutfakta Star Var programına konuk olan Kalust Şalcıoğlu bir yandan mutfakta ne kadar hünerli olduğunu gösterdi bir yandan da sosyal medyada dönen dolapları anlattı.

Kalust Şalcıoğlu Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının neredeyse yüzde 99’unun sahte takipçisi olduğunu iddia etti. Şalcıoğlu,  ünlülerin gerçek hayatta sağlam reklam sözleşmeleri yapabilmek için takipçi, sahte beğeni ve yorum satın alma yolunu seçtiğine dikkat çekti.

Şalcıoğlu şöyle devam etti:

“Benim konuştuğum ünlüler Twitter ve Instagram’da takipçi satın almamak için çok direndiklerini ancak reklam verenlerin kendilerini mecbur bıraktıklarından dert yanıyor. Reklam verenlerin işleri takipçi, beğeni ve yorum sayılarına göre belirlediklerini söylüyorlar. Yüksek etkileşimi olan ünlüler, parayla aldıklarını söyleseler bile reklam verenlerin ‘Siz de satın alın’ yanıtıyla karşılaştıklarını anlatıyorlar.”

ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN!

Şalcıoğlu sahte takipçilerin artık anında öğrenilebildiğini belirterek, “x bir kişinin örneğin Dubai’deki bir insanın bile web’e girdiğin zaman takipçi sayısını anlık olarak görebiliyorsun. Türkiye’deki bazı şöhretlerin normalde günlük sadece 10’larca kişilik fan artışları varken bir gün bir bakıyorsunuz 20 bin kişi artmış. Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. İki ünlü reklam anlaşması için bir kurum ya da kuruluşa gittiklerinde, etkileşimi sahte bile olsa çok olan işi alıyor. Reklam veren de bunu biliyor. Yani alan memnun satan memnun”  dedi.

SAHTE TAKİPÇİYLE ROL KAPIYORLAR

Şu anda Instagram’ın en çok gelir getiren reklam mecrası olduğunu belirten Şalcıoğlu “ Sahte takipçi, gerçek takipçi, sahte fotoğraf altı yorum, sahte beğeni ne isterseniz var satılan” diye konuştu. Bu hileleri yapan kişinin gerçek hayata çıktığında ise her şeyin değiştiğini ifade eden Şalcıoğlu, “Örneğin bir hanımefendi var. Kitap yazmış. İmza günü yapıyor. Çok popüler görünüyor sosyal medyada ama imza gününde 5 kitap imzalamış. E hani o 100 bin takipçi? Ya da sosyal medyada çok popüler oldukları için dizilerde başrolü ya da yardımcı rolü alıyorlar,  sonra bir bakıyorsunuz o dizinin reytingi yok” dedi!

50 TL’YE SİZ DE TREND TOPİC OLUN

Programda Kalust Şalcıoğlu, bazı dizilerin gönderdikleri basın bültenlerinde o bölümün sosyal medyada defalarca TT olduklarına dikkat çektiklerini ama reytinglerde yerlerde süründüklerini söyledi. Şalcıoğlu “İsterseniz siz de sosyal medyanın en çok konuşulanı olabilirsiniz, yeter ki kendinizi kandırmak isteyin. Üniversite öğrencisi çocuklar var. Veriyorsunuz 50 TL. Onun elinde de onlarca sahte Twitter hesabı var. Kendi sahte hesaplarına Tweet attırıp; uygulama izni aldıkları hesaplara RT ve Favori yaptırıyorlar ve birden siz sosyal medyada Trend Topic oluyorsunuz”.

SAHTE KALP HİLESİ

Pek çok ünlü ismin hilesi olmadığı için Periscope kullanmadığını söyleyen Şalcıoğlu, “Ancak onun da hilesi bulundu. Son dönemde Pericope’ta da sahte takipçi ve sahte ‘kalp’ hileleri yapılabilir hale geldi. Bu nedenle artık ünlüler ‘gönül rahatlığıyla!’ Periscope kullanıyor artık!” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.