"Karantina XII"... GERÇEK BİR KORKU ADASINDA ÇEKİLEN FİLMİN FRAGMANI YAYINLANDI!..

"Karantina XII"... GERÇEK BİR KORKU ADASINDA ÇEKİLEN FİLMİN FRAGMANI YAYINLANDI!..

Osmanlı döneminde İzmir Urla’daki adada bulaşıcı hastalığı olanların karantina altında tedavi edildikleri, içerisinde dev mezarlığın yer aldığı, kimsenin binaların içerisine giremediği Karantina Adası yılın korku filmine ev sahipliği yaptı.

Senaryosunu Murat Barutçu'nun yazdığı ve yönetmenliğini Can Varol'un üstlendiği korku ve gerilim türündeki "Karantina XII" isimli filmin çekimleri sona erdi. 


Yapımını Carat Film'in üstlendiği ve geçtiğimiz yıl vizyona giren "11" filminin devamı niteliğindeki Karantina XII'in çekimleri sona erdi. Urla Karantina Adası ve milli kütüphane gibi tarihi mekanlarda çekilen filmin başrollerini ise Berna Üçkaleler, Umut Demirdelen, Şevket Süha Tezel ve daha önce 11 filminde oynayan Anıl Can Yılar, Cansu Şahin ve Barış Efe paylaşıyor.

2018'de vizyona girecek filmin senaryosunu Murat Barutçu yazarken, yönetmenliğini de Can Varol yapıyor.
 
Filmin konusu ise bir hayli ilginç. Arkeoloji bölümünde altı kişilik öğrenci grubu olan ve sıkı dostlukları bulunan Mina, Anıl, Berna, Selin ve Batu; profesörlerinin yaptığı staj programındaki ani değişiklikle terk edilmiş bir adada arkeolojik araştırma yapacaklarını öğrenirler.

Tatil planlarını yarıda kesip, Karantina Adası'na gitme fikrine pek sıcak bakmasalar da, öğrenci temsilcisi Mina, kamp yapıp, tatile devam ederek staj yapma fikriyle, diğer arkadaşlarını ikna eder.

Staj programını eğlenceli şekilde bitirme hevesiyle adaya gelen altı genç, girilmesinin yasak olduğunu ve terk edilmiş olduğunu öğrendikleri bu adada hiç ummadıkları bir misafirle karşılaşıp, başlarının çok büyük belada olduğunu anlarlar.

Profesörlerinin yapmış olduğu planı sonradan anlayan Mina ve Anıl, bu beladan kurtulmak için her yolu deneyerek, tüm arkadaşlarıyla birbirlerine destek olurlar.

Adadaki gizemli misafirin önemli bir kuralı vardır; içlerinden yalnızca biri sağ kurtulacaktır.

İŞTE FİLMİN FRAGMAN VİDEOSU...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.