Karbonsuz Sahne... TÜRKİYE BİR İLKİ DAHA İBB ŞEHİR TİYATROLARI İLE YAŞAYACAK!..

Karbonsuz Sahne... TÜRKİYE BİR İLKİ DAHA İBB ŞEHİR TİYATROLARI İLE YAŞAYACAK!..

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yeryüzündeki yaşamı tehdit ederek tehlikeye soktuğunun bilinci ile İBB Şehir Tiyatroları miras aldığı temiz hava ve sağlıklı çevre koşullarını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Üstlendiği bu görev bilinci ile 1-10 Haziran arasında gerçekleştirilecek İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi Yaz Oyunları kapsamında hem çevre ve iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek hem de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek için “Karbonsuz Sahne” isimli projesini hayata geçiriyor.

  İBB Şehir Tiyatroları ve İSTAÇ ortaklığıyla yürütülecek olan bu projede, İBB Şehir Tiyatrolarının bu etkinlik süresince sahnelenecek oyunlarından kaynaklanan sera gazı emisyonları hesaplanarak, İSTAÇ’ın “İstanbul Katı Atık Sahaları Deponi Gazı Toplama ve Elektrik Üretimi Projesi” kapsamında elde edilen karbon kredileriyle sıfırlanacaktır.

 Projenin ilk etabının 01 Haziran 2018’de başlaması ile birlikte İBB Şehir Tiyatroları’nın Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi Türkiye’nin İLK ve Avrupa’nın sayılı “Sera Gazı Salımları Sıfırlanmış Sahne”si olacaktır. 

 İBB Şehir Tiyatroları 2018-2019 oyun sezonunda tüm sahnelerinde, “Sıfır Karbon” diyerek perde açmayı hedeflemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.