“KİRALIK AŞK” ADLI DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE MAGAZİNKOLİK SAYFALARINDA YER AL-MA-YA-CAK!

“KİRALIK AŞK” ADLI DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE MAGAZİNKOLİK SAYFALARINDA YER AL-MA-YA-CAK!

Star TV ekranlarında ki "Kiralık Aşk" dizisi her hafta Cuma аkşаmı ekranlarda olmaya devam ediyor. Bu hafta 10. bölümü ile ekranlarda olan dizide daha önceki bölümlerde magazin ve dergi dünyasının ele alınış biçimi Magazin dünyasında tepki yarattı.

Diziyе konuk oyuncu olarak katılan Esra Eron’un  canlandırdığı magazin dergisi editörü Feryal, dizide mesleğini kullanarak işadamı Ömer İplikçi’yi  ayartmaya, baştan çıkartmaya çalışan bir kimlik çiziyor. Bunu da kişisel yaşamı içinde değil, mesleki yaşamı anında görüşmelerinde gerçekleştiriyor. Dizide ana karakter kadını canlandıran Defne'ye rakip olarak diziye dahil olan Ünlü Magazinci Feryal'in  Ömer'e Olan İlgisi ve kendine olan özgüveninin öne çıkarıldığı gözden kaçmıyor. Feryal bu özgüveni kullanarak ilişkilerini geliştirme karşılığında dergide röportaj ve haber çıkaracağını açıkça belirtiyor.

Feryal’in magazin, dergi editörü mesleğini kullanarak haber veya röportaj kriterleri içine aşk ilişkilerini kattığı yetmiyormuş gibi dizinin önceki bölümlerinde magazinciler ve gazeteciler haber ve röportaj yaparken mesleki kriterler yerine aşk, para vb kriterlerle iş yapan kişiler olarak çiziliyor.

Her sektörde olduğu gibi magazin dünyasında da etik kriterlerle çalışmayan gazeteci magazinci olabilir. Önemli olan tüm magazinci ve dergi çalışanları için aynı tarz benzetmelerin bölümlerde yer alması mesleği küçülten objektiflik içermeyen bir karalama yaklaşımıdır. Magazin dünyasını yakından ilgilendiren sektörel ilişkilerin yer aldığı dizide en azından bir magazinci karakterin daha objektif ve mesleğini yerine getiren olarak  resmedilmemesi bugüne kadar onlarca görev şehidi vermiş magazin gazeteciliğinin toplum açısından kimlik erezyonuna uğramasına neden oluyor.

Magazin gazetecileri olarak mesleğimizi gerçekleştirirken karşılaştığımız zorlukları dikkate almadan bizleri bu tarz kimliklerle dizilere getirenleri mesleği duyarlılığa davet ediyor ve KINIYORUZ.

Bu çerçevede “kiralık aşk” adlı diziyle ilgili haber, röportaj ve duyurumlara, magazinkolik.com adlı sitemizde asla yer vermeyeceğimizi ve daha önce yayınlanmış tüm haberleri yayından kaldıracağımızı okurlarımıza ve  kamuoyuna duyururuz…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.