KIZILORDU TOPARLANDI, İLK KONSER İSTANBUL'DA!

KIZILORDU TOPARLANDI, İLK KONSER İSTANBUL'DA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak konser programlarıyla İstanbulluların karşısında olacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta “Müziğin Ustaları” Erol Sayan’a Saygı Konseri ile CRR 2. Akademik Bağlama Günleri’ne ev sahipliği yaparken dünyaca ünlü Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nu sahnesinde konuk edecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak konser programlarıyla İstanbulluların karşısında olacak. 

Türk müziğinin önemli bestekârlarından Erol Sayan’a saygı programı, “Müziğin Ustaları” konser dizisi kapsamında 3 Nisan Pazartesi günü CRR’de gerçekleşecek. Programa; Ayşen Birgör, Faruk Onur Korsay, Nusret Yılmaz, Sadiye Erimli, Tuğçe Pala ve Yaprak Sayar konuk sanatçı olarak katılacak.

Türk müziğiyle ilgili teknik çalışmalarının yanı sıra besteler yapan ve TRT repertuvarında 156 eseri bulunan Sayan için hazırlanan bu özel gece, 20.00’de başlayacak. 

CRR 2. Akademik Bağlama Günleri başlıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, birbirinden değerli bağlama virtüözlerin, müzisyenlerin ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı “CRR 2. Akademik Bağlama Günleri”ne ev sahipliği yapacak.

İki gün sürecek olan programda; ustalık sınıfları, paneller ve konserler düzenlenecek. Program, 4 Nisan Salı günü Prof. Dr. Erol Parlak’ın ustalık sınıfı ile 12.00’de başlayacak.

Akabinde 15.00’te “Bağlama Eğitimi-Yöntem ve Yaklaşımlar” adlı panel düzenlenecek. Sonrasında Özge Çam, Evrim Yener, Gökhan Karakaya ve Ramazan Bağgül 17.00’de CRR fuaye alanında konser verecek.

Etkinliğin ilk günü Anadolu kültürünü ve müziğini özümsemiş yılların getirdiği tecrübesiyle Erol Parlak ve bağlama üzerinde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken öğrencisi Sinan Ayyıldız’ın 20.00’de birlikte verecekleri konserle tamamlanacak.

Etkinliğin ikinci günü ise çalış üslubu ve icra yetkinliği açısından benzersiz bir tavrı olan bağlama üstadı Mehmet Erenler’in ustalık sınıfı ile 5 Nisan Çarşamba 12.00’de başlayacak.

Daha sonra 15.00’te “Geçmişten Geleceğe Bağlama” adlı panel gerçekleşecek. Ardından ülkemizin genç bağlama sanatçılarından Erhan Uslu, Tuğçe Akyıldız, Ozan Baysal ve Cem Doğan fuaye alanında 17.00’de konser verecek.

Bağlama günleri, hem bağlama çalışı hem de sesi ile büyük beğeni kazanan Nida Ateş’in 20.00’de vereceği “Ustalardan Türküler” başlıklı konseri ile son bulacak.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu CRR’ye geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun      64 koro mensubunu 2016 yılında uçak kazasında kaybetmesinden sonra dünyadaki ilk konserine İstanbul’da iki gün boyunca ev sahipliği yapacak.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 7 Nisan Cuma günü özel davetlilere, 8 Nisan Cumartesi günü ise sanatseverlere konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak özel bir konser programıyla sanatseverleri buluşturacak.

1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun 64 koro mensubunu 2016 yılında uçak kazasında kaybetmesinin ardından Rusya dışındaki ilk konseri, İstanbul’da gerçekleşecek.

Milyonlarca insanın beğenisini kazanan 80 yıllık tarihe sahip dünyanın en eski ve en büyük ordu korolarından Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, hem 2016 yılında uçak kazasında kaybettiği koro mensubu 64 kişiyi anmak hem de sanatın engel tanımadığını bir kez daha göstermek üzere 7 Nisan Cuma ve 8 Nisan Cumartesi günü CRR sahnesinde olacak.

Programın ilk gününde özel davetlilere, ikinci gününde ise İstanbullu dinleyicilerine konser verilecek. Bu zamana kadar büyük savaşlara tanıklık eden ve dinleyicilerine pozitif enerji aktarmayı başaran koro, İstanbullu sanatseverlere unutulmaz iki akşam yaşatacak.

Konserde Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’na, Duma Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı, Duma Milletvekili ve aynı zamanda Rusya Devlet Sanatçısı olan Iosif Kobzon eşlik edecek. İstanbulluların tarihe tanıklık edeceği bu iki özel konser de 20.00’de başlayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.