Klass Magazin... AĞUSTOS SAYISI İLE  YAZIN CIVILTISINI SUNUYOR!..

Klass Magazin... AĞUSTOS SAYISI İLE YAZIN CIVILTISINI SUNUYOR!..

İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasının ünlü isimlerinin tadını çıkardıkları keyifli tatillerinden, özel davetlere ve alanlarında başarılı olmuş isimlerle yapılan özel röportajlara kadar güzel haberleri bulabileceğiniz Klass Ağustos sasyısı bayilerde.

Klass Magazin, yayıncılık hayatında varlığını en iyi şekilde sürdürdüğü istikrarlı çizgisiyle yine dopdolu ve özel bir sayı hazırladı.

İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasının aylık dergisi Klass Magazin 1 Ağustos itibariyle bayilerdeki yerini aldı. Yıllardır renkli haberler ve röportajlarla sosyal yaşam dünyasının nabzını tutan Klass, Ağustos sayısıyla yine dopdolu bir içeriğe sahip. Klass’ın Ağustos sayısı hem yazın coşkusunu taşıyor hem ünlü isimlerin bayramı nasıl geçirdiklerine dair haberleriyle dikkat çekiyor hem de birbirinden şık davetler ve özel röportajları sayfalarına yansıtıyor.

  • Bir yıl boyunca davetleri moda şovuna dönüştüren ünlü kadınlar en çok hangi markaları tercih ettiler? Davetlerdeki şıklık yarışının galibi hangi markalar oldu?

Ünlü tasarımcıların moda parçalarını başarıyla taşıyan sosyal yaşam dünyasının isimlerinin mercek altına alındığı Klass Ağustos sayısında yer alan özel haber dosyası okuyucularını moda dünyasında keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

  • Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi 1929 modelden 1979 modele kadar çok geniş bir yelpazeye sahip klasik otomobil koleksiyonu ile Klass Ağustos sayısının sayfalarını süsledi.
  • HAKUT Yönetim Kurulu Üyesi ünlü Avukat Ayşegül Mermer insan sevgisinin ön koşulu olarak gördüğü hayvan sevgisini Klass Ağustos sayısı için anlatırken HAKUT bünyesinde ve bireysel olarak hayvanlar için verdiği mücadele hakkında bilgiler verdi.
  •  
  • KİM? NEREDE? NE GİYDİ? DAVETLERİ PODYUMA DÖNÜŞTÜREN ÜNLÜLER...

Moda tercihleriyle davetlerde adeta podyum havası estiren sanat ve sosyal yaşam dünyasının ünlü isimleri geçen bir yıl boyunca yine şıklıklarıyla göz kamaştırdılar. Moda parçalarına ciddi yatırım yapan ünlü bayanlar yeri geldi dünyaca ünlü yıldızlarla pişti oldular yeri geldi dünyaca ünlü bir modacının Türkiye’deki en başarılı temsilcisi unvanını sahiplendiler.

Peki, bir yıl boyunca davetleri moda şovuna dönüştüren ünlü kadınlar en çok hangi markaları tercih ettiler? Klass olarak arşivimize kısa bir yolculuk yaptık ve kim, nerede, hangi marka veya tasarımcının elbisesiyle davetlerde arz-ı endam eylemiş sayfalarımıza taşıdık.

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ BAŞKANI AYDIN HAREZİ KLASİK OTOMOBİL TUTKUSUNU VE ÇOK ÖZEL KOLEKSİYONUNU KLASS’A ANLATTI:

“KOLEKSİYONUM 1929 MODELDEN 1974 MODELE KADAR ÇOK GENİŞ BİR YELPAZEYE SAHİP”

Otomobil çoğu kişi için bir tutkudur. Klasik otomobil ise hem bir tutku hem sabır, hem de emek ve zaman gerektiren bir hobidir. Aydın Harezi de küçük yaşlardan itibaren otomobillere aşık bir isim. Ünlü iş adamı ayrıca bu tutkusu ve 20 yıldır üyesi olduğu Klasik Otomobil Kulübü sayesinde birbirinden özel modellerin yer aldığı bir koleksiyona sahip. 1941 model Mercedes-Benz Cabriolet B’den 1929 model Ford A’ya, Mercedes-Benz SL 280 Pagoda’dan 1956 model Ford Fairlane’e kadar pek çok özel araca sahip olan Harezi klasik otomobillerin aynı zamanda bir yatırım aracı olduğunu dile getiriyor. Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi eşi Reyhan Hanım ile birlikte katıldığı yarışlardan da pek çok kupa ile dönüyor. Bu işle uğraşanları sanatçı olarak nitelendiren ve bir otomobilin klasik olabilmesi için her bir parçasının orijinal olması gerektiğini ifade eden Aydın Harezi başkanlığını yaptığı Klasik Otomobil Kulübü’nün yürüttüğü çalışmaları ve koleksiyonunu Klass’a anlattı.

Röportaj: Özgün Küçükkahraman

Fotoğraflar: Yavuz Kaynar

Ara spotlar...

  • “Araba maceram 1960 model Mini Cooper ile başladı. Yıllar içerisinde imkanlarım artınca koleksiyonuma yeni arabalar eklemeye başladım.”
  • “Yaklaşık 20 yıldır üyesi olduğum Klasik Otomobil Kulübü’nün ayrıca üç kez başkanlığını yaptım. Bu sayede herkes otomobillere olan merakımı biliyordu. Böylece arabasını satmak veya değerlendirmek isteyenlerin ilk aradıkları kişi oldum.”
  • “Rallilere eşim Reyhan ile beraber katılıyorum. Eşim çok iyi bir co-pilottur. Reyhan hobimi benimle paylaşmamış olsaydı bu uzun soluklu ve keyifli bir uğraş olmazdı benim için.”
  • Koleksiyonumdaki en değerli otomobil 1941 model Mercedes-Benz Cabriolet B’dir. 1941 model Mercedes-Benz Cabriolet B şu anda Rahmi Koç’un özel izniyle Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmekte. Çünkü sahip olduğunuz şeyleri paylaşırsanız daha keyifli oluyor.”

HAKUT YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÜNLÜ AVUKAT AYŞEGÜL MERMER, İNSAN SEVGİSİNİN ÖN KOŞULU OLARAK GÖRDÜĞÜ HAYVAN SEVGİSİNİ KLASS’A ANLATTI:

HAYVANLARI SEVMEK,

ONLARA YARDIMCI OLMAK

AYNI YOLUN YOLCUSU OLAN

BİZ İNSANLAR İÇİN

KAÇINILMAZ BİR VAZİFEDİR”

Röportaj: Özgün Küçükkahraman

Fotoğraflar: Barış Aydın

Mermer Hukuk Bürosu’nun sahibi ünlü Avukat Ayşegül Mermer, hukuk alanındaki başarılarının yanı sıra HAKUT (Hayvan Arama Kurtarma) bünyesindeki hayvan hakları için yürüttüğü çalışmalarla da dikkat çekiyor. Hem dernek bazında hem de bireysel olarak her zaman hayvanların yanında olan başarılı avukat, hayvanlara zarar veren çok sayıdaki insan yüzünden hayatını onlara yardım etmek için adadığını belirtiyor. “Ülkemizde hayvan haklarını konuşmak sanki bir lüks gibi algılanıyor oysa bu bir insanlık onurudur” diyen Mermer bu yıl içinde kaybettiği ve uzun yıllar hayatı paylaştığı köpekleri Şans ve Zeytin’den koşulsuz sevmeyi öğrendiğini dile getiriyor. Hayvan sahiplenmek isteyenlerin uğramaları gereken ilk adresin barınaklar olması gerektiğinin altını çizen Ayşegül Mermer, hayvan hakları için verdiği hukuk mücadelesini ve insanları sevmenin ön koşulu olarak gördüğü hayvan sevgisini Klass okurları için anlattı.

  • “Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veren ve menfaat gütmeyen hayvanlar aslına bakarsak bizler için birer nimettir. Hayvanları sevmek, onları anlamak, onlara yardımcı olmak aynı yolun yolcusu olan biz insanlar için kaçınılmaz bir vazifedir.”
  • “Bir hayvansever olmak için evinde, işyerinde hayvan beslemek şart değildir. Sıcak yaz günlerinde apartman önlerine konulan bir kap su bile onları mutlu etmeye yetecektir.”
  • “HAKUT olarak içinde yaşadığımız doğanın ve hayvanların haklarının ihlalinde gerek kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerekse ihlallerin önüne geçilmesi için çalışmalar yapıyoruz.”
  • “Eğer bir hayvan almak istiyorsanız, ya da sonuna kadar bakabileceğine inandığınız birisine armağan etmek istiyorsanız hayvan barınaklarına uğrayıp size çok ihtiyacı olan, bir evlat edinebilirsiniz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.