Kubat-Aylin... İKİ FARKLI KÜLTÜRÜN DÜET'Lİ BULUŞMASI !..

Kubat-Aylin... İKİ FARKLI KÜLTÜRÜN DÜET'Lİ BULUŞMASI !..

Aylin & The Lucky Charm feat. Kubat olarak, 25 Mart’ta Digital platformalarda yerini alacak olan “Mutluluk”şarkısının klibinde, bir yol hikayesi anlatıldı.

Osmanlı zamanından beri Romanya’da yaşayan Türklerden olan Aylin Kadir, ülkesinde çıkardığı albüm ve oynadığı Tiyatro ve dizi oyunculuğu ile tanınıyor. 

Bükreş’te 2008 yılında Hypreion Universitesi’nin oyunculuk bölümünden mezun olan, halen aktif olarak oyunuculuğa Romanya’da National Tiyatro’da devam eden sanatçı, eş zamanlı olarak müzik ve konser çalışmalarını da birlikte sürdürüyor. 

Geçtiğimiz yıl Aylin grubu “The Lucky charms” ile birlikte, ilk albümü “Cloud” u ülkesi Romanya’da yayınladı. Albümde yeralan “Half of me” şarkısını ise Türkiye’de başlattığı “Kim bu kız?" sosyal medya kampanyasıyla duyurdu ve single çalışma olarak GNL etiketiyle eş zamanlı olarak Türkiye’de çıkardı.

Sosyal medya kampanyasında yayınlanan teaserı en çok paylaşan takipçisinin evinde ilk Türkiye konserini gerçekleştiren Aylin: “Her zaman Türkiye için birşeyler yapmak istediğini, Türkiye’de kendimi evimde hissettiğini” söyledi.

“Doğduğumdan beri Romanya’da yaşıyorum ve bu kültürden etkilendim.  Ancak doğduğumda kulağıma ilk gelen cümle Türkçeydi. İki kültür ile büyümem beni diğer çocuklardan hep farklı kıldı. Romanya’da yaşayan bir Türk kızıyım”. Diyen Aylin bu yıl Türkiye’de Türkçe söyleyeceği bir single hazırladı. Bunun için iki kültürü bir şarkıda bütünleştirecek bir çalışmaya imza attı.

 1980 yıllarında Romanya’da çok sevilen bir aşk şarkısına, yine aynı anlamı ve duygu taşıyan Türkçe sözler yazıldı.

Bu şarkıyı, sesi ve yorumunu beğendiği Kubat’la düet yapmak istedi. Şarkıyı müzik şirketinin aracılığla Kubat’a iletti.

Olumlu yanıtla alınca düet çalışmasını kısa zamanda gerçekleştirmiş oldu.

AYLİN & KUBAT DÜET ÇALIŞMASI “MUTLULUK”

İKİ KÜLTÜRÜ BİR ARAYA GETİRDİ.

Kubat düet çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada “Gnl'nin duet teklifinden sonra Aylin'e iyice kulak verdim.

Kendisine münhasır bir ses rengi ve müzik tarzı var. Birazda geçmişi hayat hikayeme benzediği için kendime daha da yakın hissedip, yanında olmam gerektiğini düşündüm. 'Mutluluk' şarkisi Romanya'da sevilen bir eser,şimdi ise Türkce sözlü bir Romanya şarkısı oldu. Bu vesileyle sevgili Aylin doğduğu toprakları ve genlerini  taşıdığı kültürü biraraya getirmiş oldu.  Geçen hafta yemek yedik ve Aylin'i tanıyınca iyi ki düet yapmışız dedim. Muhteşem bir enerjisi var. Mutluluğunla hoş geldin Aylin.”  Dedi.

Aylin & The Lucky Charm feat. Kubat olarak   25 Mart’ta Digital platformalarda yerini alacak olan “Mutluluk” şarkısının klibinde, bir yol hikayesi anlatıldı. Romanya’da çekimleri başlayıp, İstanbul’da tamamlanan klip, şarkının çıkış tarihinde tüm digital platformlarda ve tv ekranında yeralacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.