Kubat... MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Kubat... MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Kubat, Kral TV ve Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu. Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Kubat, programda sevilen eserlerini de canlı olarak seslendirdi.

 

 

“Genimde Halk Müziği var”

Kubat, programda yaptığı müzik tarzı hakkında açıklamalarda bulunarak sohbete başladı. Ünlü şarkıcı, “Mesela bu gece söyleyeceğim türkülerle Halk Müziği sanatçısıyım, ama başka bir şeyde operacı da olabilirim.

En çok sevdiğim tabi ki Halk Müziği, beni bambaşka diyarlara götürüyor. Genimde o var. Ama dünya müziğini dinliyorum” dedi.

“Cem Karaca, Barış Manço ve Edip Akbayram müziğime çok şey kattılar”

Programda müziğine ve  tarzına katkı yapan isimlerden de bahseden Kubat, sekiz yaşında “Üç Büyükler” adında bir kaset dinlediğini ve  o kasette Cem Karaca, Barış Manço ve Edip Akbayram şarkılarının yer aldığını söyledi.

Bu isimlerin farklı tarzda denemeler yaptıklarını ve bu denemelerin kendisine çok şey kattığını söyleyen ünlü şarkıcı, “Belçika’da doğan birisi olarak, o zaman bu isimleri keşfetmek bile benim için çok büyük bir olaydı.

Bu isimler o dönemde bana çok şey katmıştı ve onların müziği bizim bugüne gelmemize vesile oldu” dedi.

“Albüm kapağında Anadolu’nun her türlü yüzünü görüyorsun”

Kubat, yeni albümü “Kubat Türküyüz”ün kapak fotoğrafının hikayesini de  canlı yayında anlattı. Ünlü şarkıcı, “Levent Yavuz diye bir fotoğrafçıyla tanıştık.

45 yıldır dünyayı geziyor ve fotoğraf çekiyor. Fotoğrafları sosyal medyada karşımıza çıktı.

Aradım ve ‘Üstadım senin fotoğraflarını kullanabilir miyiz’ dedim ve o da ‘Ben bugüne kadar bir kare bile vermedim, ama sen Türkiye’ye 95 yılında geldin, şu albümü yaptın’ dedi.

Albümlerimi saydı, yani beni o kadar yakından takip eden biri çıktı” dedi.  Böylece ağabey-kardeş  gibi olduklarını söyleyen Kubat, fotoğrafları kullanmak için izin çıktığını da sözlerine ekledi.

Kubat, “O kapakta ben yokum, Anadolu’nun her türlü yüzünü görüyorsun, çünkü ‘Biz Türküyüz’. Bunun inşallah ikincisi, üçüncüsü gelir” dedi.

Gezegen Mehmet’in programda “Kubat Türküyüz” albümünün devamının gelip gelmeyeceğini sorması üzerine Kubat, devamının geleceğini söyledi.

“TRT arşivinde 7000’e yakın türküye baktık”

Yeni albümün repertuvarını  hazırlarken  zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Kubat,  “TRT arşivinde 7000’e yakın türkü var.

Hepsini elekten geçirip baktık ve son olarak 300 tane türkü kaldı. Sağlığımda okumam lazım dediğim, hepsi birbirinden güzel türküler..” dedi.

Kubat’ın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21.00'de Kral TV'de yayınlanacaktır. Programı ayrıca Kral Grubu’nun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz... 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.