‘Kürk Mantolu Madonna... DÜNYADA İLK KEZ İSTANBUL'DA!..

‘Kürk Mantolu Madonna... DÜNYADA İLK KEZ İSTANBUL'DA!..

Sabahattin Ali'nin kült eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’, dünyada ilk kez dün akşam Zorlu PSM Drama sahnesinde oynandı.

Dünyada ilk kez sahnelenen 'Kürk Mantolu Madonna', perde dedi. Sabahattin Ali’nin aynı isimli kült eserinden uyarlanan oyunun başrollerinde Tuba Ünsal, Menderes Samancılar, Alper Saldıran ve Sercan Badur yer alıyor.

26 Ekim, 30 Ekim ve 31 Ekim tarihlerinde de yine Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde sahnelenmeye devam edece olan oyun İstanbul'dan sonra diğer illeri gezecek, ardından Almanya'da da sahnelenecek.

Engin Alkan tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen oyunun yapımcılığını oyuncu Tuba Ünsal ile Nisan Ceren Göknel, ‘To Be House of Production’ ismiyle üstleniyor. Maria Puder rolünde de Tuba Ünsal'ın göründüğü oyunda, Raif Bey'in gençliğini Alper Saldıran, olgun dönemini Menderes Samancılar canlandırırken, Sercan Badur ‘yazar’ın kendisini portreliyor.

 

kurkmantolumadonn3
 

Müziklerini Sezen Aksu'nun yaptığı oyunun, sahne ve ışık tasarımını Cem Yılmazer üstlenirken, oyundaki Maria Puder otoportresinde ise önemli çağdaş ressamlardan Ahmet Güneştekin imzası yer alıyor.

‘GÜZEL ŞEYLERE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNA İKNA OLDUM’

Tuba Ünsal, ilk oyunun ardından böylesi bir dönemde, böyle kült bir romanı layığıyla sahnelemenin büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, “Sosyal ve bireysel olarak zor zamanlar yaşanıyor. Dünya standartlarını zorlayan, güçlü bir prodüksiyon olmak zorundaydı. Güzel ve iyi şeylere ihtiyacımız olduğuna bir kez daha ikna oldum. Oyunu sahneye uyarlama fikri aklıma ilk geldiğinde, içimde her şeyin güzel olacağına dair bir onay hissi duymuştum. Provalarla beraber devam eden tüm süreç bu duygunun sağlaması gibi oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.