Leyla Dombaycı... "SESSİZ MELEKLERİN SANATI" İLE ENGELLLİLERE DESTEK!..

Leyla Dombaycı... "SESSİZ MELEKLERİN SANATI" İLE ENGELLLİLERE DESTEK!..

Zonguldaklı Modern Sanat, Resim ve Seramik Eğitmeni Leyla Dombaycı, İstanbul ilinde 12 ağır engelliyi bireyi sanatla rehabilite etme ve hayata tutundurma amacıyla yaptığı girişimler sonucunda sergi açtı.

18 Kasım günü İstanbul’da açılan sergi dolayısıyla Pendik Devrekliler Derneği ve aynı zamanda ZONDEF yönetim kurulu Ziya Öncan ile Devrekliler Derneği yönetiminde olan üyelerle birlikte Modern Sanat, Resim ve Seramik Eğitmeni Leyla Dombaycı’nın Kadıköy’de açtığı resim sergisini gezerek kendisine destek oldular.

Dombaycı, “Sessiz Meleklerin Sanatı” adı altında İstanbul ilinde ağır engelli olan kişileri hayata tutundurma onları eğitip karma sergi açtığından ve bireyleri topluma kazandırmasından duyduğu memnuniyeti Başkan Öncan’a aktardı.

Sergiyi gezdikten sonra duygu ve düşüncelerini sosyal medya aracılığıyla aktaran Pendik Devrekliler Derneği Başkanı ve ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı Ziya Öncan; “Zonguldak’ın bir değeri olan, resim ve seramik sanatçısıLeyla Dombaycı hanımefendi büyük özveri ve emek sarf ederek bölgemizdeki 12 ağır mental özürlü bireyimizi sanatı ile rehabilite etme, onları hayata tutundurma anlamında eğitip bir sergi açma başarısını göstermiştir.

Dünyada bir ilk olan her birinin değeri paha biçilemez olan eserler ile sergimiz İstanbul Kadıköy ‘Mavist’ sanat galerisinde 18 kasım/ 1 aralık tarihleri arasında açık kalacaktır.Biz ailecek ziyaret ederek destek olmaya çalıştık.

Sizlerde ziyaret ederek veya eserlerden Satın alarak destek olmak istermisiniz ?” dedi.

Sergi 1 Aralık tarihine kadar sanat severler tarafından görülebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.