Leylâ Emeç Tavşanoğlu...'KADIN OLMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞINI' ANLATTI!

Leylâ Emeç Tavşanoğlu...'KADIN OLMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞINI' ANLATTI!

AN Düşünce ve Sanat Platformu'nun “Gelecek Okuryazarlığı, Geçmiş Rehberliği” mottosu ile düzenlediği Fütürist Söyleşiler'in son konuğu 50 yılı aşkın süredir siyaset ve diplomasi alanında yazılar yazan duayen gazeteci Leylâ Emeç Tavşanoğlu oldu.

AN Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusu Nalan Janserey Yıldız moderatörlüğünde  “Gelecek Okuryazarlığı, Geçmiş Rehberliği” mottosu ile Süzer Plaza Dolmabahçe Salonu’nda düzenlediği Fütürist Söyleşiler'in son konuğu 50 yılı aşkın süredir siyaset ve diplomasi alanında yazılar yazan duayen gazeteci Leylâ Emeç Tavşanoğlu oldu.

30 yıl Cumhuriyet Gazetesi’nde çeşitli kademelerde görev alan, şimdilerde Yurt Gazetesi’nde yazılarına devam eden, Leylâ Emeç Tavşanoğlu katılımcılara "Kadın Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı"nı anlattı.

Gazete sahibi ve milletvekili bir babanın kızı olarak siyaset ve medya ile içi içe büyüyen Leyla Emeç Tavşanoğlu söyleşisinde katılımcıları yalnızca şahsi anılarında değil, Bâb-ı Alinin, Türk diplomasi ve siyasi tarihinin bilinmeyen koridorlarında adeta kısa bir gezintiye götürdü.

Genç yaşta Türk Haberler Ajansı’nda mesleğe ilk adımını atan Leylâ Emeç Tavşanoğlu, ağabeyleri Çetin ve Aydın Emeç’ten keza babası Selim Ragıp Emeç’in de gazetecilik mesleğine başlamasına pek sıcak bakmadıklarını, yalnızca Aydın ağabeyinden az da olsa destek gördüğünü anlattı.

‘En büyük engelim soyadımdı’ diyen Tavşanoğlu o yıllarda çevirilerini bile Leyla Ragıp ismiyle yaptığını, lakin artık 50 yıl sonra Emeç soyadını kullanacağını sözlerine ekledi.

Genellikle kahkahalarla kesilen konuşmasının en hüzünlü anı bugün ölüm yıldönümü olan ağabeyi basın şehidi Çetin Emeç'i andığı anlardı.

Konukların interaktif katılımı ile daha da zenginleşen etkinliğin gelecek program konuğu Prof. Dr. Mithat Melen de katılımcılar arasındaydı.

Prof. Dr. Mithat Melen, Leyla Emeç Tavşanoğlu’na meslekte 50 yıllık hizmetlerine atfen AN Düşünce ve Sanat Platformu kurucusu Füturist ve yazar Nalan Jaserey Yıldız adına bir plaket takdim etti.

leylaemec_konusma5.jpg

Prof. Dr. Mithat Melen önümüzdeki günlerde AN Düşünce ve Sanat Platformu'nun “Gelecek Okuryazarlığı, Geçmiş Rehberliği” mottosu ile Süze Plaza Dolmabahçe Salonu’nda düzenleyeceği Fütürist Söyleşiler'de "Kadın ve Ekonomi" yi anlatacak.

leylaemec_konusma2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.