Lütfen + Bir... ÇEVRECİ PROGRAMA İLGİNÇ KONUKLAR!

Lütfen + Bir... ÇEVRECİ PROGRAMA İLGİNÇ KONUKLAR!

Prof.Dr.Orhan Kural ve Şebnem Schaefer’ın Sunduğu Lütfen+Bir’in Bugünkü Konukları Yeni çıkardığı “İsyan” Adlı Kitabıyla Müzik Dışında Farklı Bir Alanda da Başarıyı Yakalayan Sanatçı Ege ve Oyuncu , Sunucu, Astrolog Hande Kazanova.

 

Lütfen+Bir’de bugün iki önemli konu ele alınıyor. Birincisi dünyanın geleceği açısından çok önemli bir konu olan ABD’nin iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi amaçlayan Paris Anlaşmasından çekilmesi. Diğeri ise Türkiye açısından önemli bir konu. İki bin yıllık ömrü olan zeytin ağacının ve zeytinliklerin önemi ve bu konuda hazırlanan yasa tasarısına tepkiler.

Programda, Trump’ın İklim değişikliği anlaşmasından çekilmesinin nedenleri ve sonuçları yorumlanacak ve karbon emisyonu açısından diğer ülkelerin tutumları ele alınacak.

“ZEYTİN DİKELİM DOSTLAR…”

Rahmetli oyuncu Tuncel Kurtiz’in zeytin ve zeytin ağacının önemini anlattığı görüntülerin de yayınlanacağı Lütfen+Bir’e , Prof.Dr.Canan Karatay da telefonla katılacak ve zeytinin, zeytin ağacının, zeytinyağının hem çevre için hem de insan sağlığı için önemini vurgulayacak.

Uzaya gidecek ilk Türk olacak olan işkadını Ahu Aysal da programa telefonla katılacak ve zeytinin barış için önemini vurgulayacak.

Yaz aylarında bir adadaki ormanda yaptırdığı  barakada yaşayan Ege’nin, köpekleri ve kedileriyle, doğayla iç içe, internetten, televizyondan uzak yaşantısı ve yazdığı kitaba etkileri de Lütfen+Bir’de. Kitabın yazım sürecinde bestelediği “İsyan Şarkıları” da sizlerle.

Hayvanların burçları var mı, Türkiye’nin ve dünya liderlerinin burçlarının doğaya ve insanlığa etkileri neler , Trump’ın kişiliğinin dünyanın geleceğine etkileri, Ağustos ayından sonra Dünyayı bekleyen sıcak gelişmeler de, Hande Kazanova’nın yorumuyla sizlerle.

Lütfen+Bir;  Ege’nin gitarıyla canlı olarak seslendireceği “Sensiz Saadet Neymiş” adlı şarkıyla sona erecek.

Yayınlandığı günden bugüne kadar dört ödül alan Lütfen+Bir, bu cumartesi ve haftaya cumartesi saat 15.20’de ve aynı gün tekrar bölümüyle gece yarısında Bloomberg HT’de…

PROGRAMIN ADI: LÜTFEN + BİR

BÖLÜM NO: 89

YAYIN YERİ: BLOOMBERGHT

YAYIN TARİHİ: 24 Haziran  2017 Cumartesi ve Gece Yarısı

TEKRAR YAYINI: 1 Temmuz  2017 Cumartesi ve Gece Yarısı

YAYIN SAATİ: 15.20

SÜRE: 45 DAKİKA

SUNUCU : PROF.DR.ORHAN KURAL  ve ŞEBNEM  SCHAEFER

YÖNETMEN: İNCİ KARAMAN

KONUKLAR:  EGE VE HANDE KAZANOVA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.