Lütfen+1... 'KUYU’NUN HİKAYESİ FİLM OLUYOR!

Lütfen+1... 'KUYU’NUN HİKAYESİ FİLM OLUYOR!

Prof.Dr.Orhan Kural ve Şebnem Schaefer’ın sunduğu çevre programı Lütfen+1 17 Mart Cumartesi dopdolu. Konuklar; gazeteci Mehmet Coşkundeniz ve pop müzik sanatçısı , besteci Altay.

Geçen yıl şubat ayında Beykoz’da kuyuya düşen yavru köpeğin on üç gün sonra kurtarılış hikayesini anlatan yeni bir film hazırlığı var.

Orhan Kural’ın madencileri devreye sokması sonucu kurtarılan yavru köpeğe “Kuyu” adı verilmişti.

yavrukopek_orhankural.jpg

Filmin senaryosu, gişe rekorları kıran “Ayla” filminin senaristleri tarafından yazılacak. Lütfen+1’de bu konuya da değinilecek.

ORHAN KURAL TEPKİ İÇİN ÇUVAL GİYDİ

Aşırı tüketim konusunun ele alınacağı programda , geçtiğimiz günlerde modacı Şinasi Günaydın tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Karizmaları” adlı defilenin görüntüleri yer alacak. 

orhankural_defile.jpg

Orhan Kural aşırı tüketimi protesto etmek için defilede Şinasi Günaydın tarafından dikilen çuval kumaşından yapılan bir kostüm giydi , Şebnem Schaefer ile birlikte sahneye çıkan Kural , ayakkabı da giymedi. 

Az tüketerek yaşamaya çalıştığını söyleyen Mehmet Coşkundeniz,  kullanmadığı kıyafetlerini Suriyelilere verdiğini açıkladı.

“İTİRAZIM VAR”

Yeni hayvan hakları yasa tasarısı da Lütfen+1’in bir diğer konusu. Tasarıyla ilgili ünlülerin “İTİRAZIM VAR” sloganıyla sosyal medyadaki paylaşımları, konuklar Mehmet Coşkundeniz ve Altay’ın bu konudaki düşünceleri ekrana gelecek.

“İDEAL EŞ ADAYI VİCDANLI VE MERHAMETLİ OLMALI”

Posta Gazetesindeki “Aşk Doktoru” adlı köşesinde kadın-erkek ilişkilerini analiz eden ve bu konuda on yedi kitap yazan Mehmet Coşkundeniz, “İdeal eş adayını bulup bulmadığınızı anlamak için sokaktaki hayvanlara nasıl davrandığına bakın” dedi. Vicdanlı ve merhametliyse sokaktaki hayvanlara iyi davranacağını söyledi. Coşkundeniz ayrıca mutlu olmanın şifrelerini de Lütfen+1’de açıkladı.

MAYMUNLAR VE İNSANLAR ÜZERİNDE YAPILAN KORKUNÇ DENEYLER

Alman Valkswagen firması; dizel araçların zararsız olduğunu ispatlamak için maymunlar ve insanlar üzerinde korkunç deneyler yaparak onları uzun süre  egzost gazına maruz bırakıyor. Hava geçirmez bölümlere kapatılan maymunlara ve insanlara saatlerce arabaların motorundan çıkan egzost gazı veriliyor. Konukların bu konudaki yorumları, arıtma tesisi kurmayan firmalar yüzünden kirlenen Niğde Akkaya Barajı’nin durumu, ABD’de 21 kediyi öldüren kedi seri katiline verilen 16 yıl hapis cezası, Orhan Kural’ın Kaşmir gezisi, Güneş Enerjisi Üretiminde lider ülke olan Türkiye ile ilgili haber de konuşulan diğer konular.

Programda; geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz hayvansever sanatçı Nuray Hafiftaş da unutulmadı. Üç katlı evini sokaktan topladığı altmış kedi ve on köpeğin bakımı için ayıran Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Lütfen+1’de anıldı.

Altay’ın ; Kalp Gözü, Yolcu Yolunda Gerek ve Ziyaret adlı şarkılarını seslendireceği Lütfen+1, 17 Mart   ve 24 Mart cumartesi günleri saat 14.45’de ve aynı gün tekrar bölümüyle gece yarısında Bloomberg HT ekranlarında sizlerle.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.