Lütfiye Pekcan... ENTRİKALARLA DOLU "3 KADIN 1 ÖLÜM 1 SIR", RAFLARDA !..

Lütfiye Pekcan... ENTRİKALARLA DOLU "3 KADIN 1 ÖLÜM 1 SIR", RAFLARDA !..

3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır , 26 yıldır medya dünyasında hem haberci hem programcı olarak başarılı işlere imza atan Lütfiye Pekcan'nın ilk romanı.

3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır, Yasemin, Zeynep ve Didem’in hayatın tüm acımasızlığına karşı verdiği sıkı bir mücadele.
Aşk, evlilik, aldatma, entrika, cinayet ve sırlarla dolu bu mücadele, sadece Yasemin, Zeynep ve Didem’in değil, milyonlarca kadının bu coğrafyada var olma çabası.

Pekcan'nın yazdığı ilk roman için  Zülfü  Livaneli,Gani  Müjde ve Derya  Baykal'ın  şu yorumları arka kapağa yazdı.

ZÜLFÜ LİVANELİ:Gazetecilik, bazen edebiyatı besleyen bir kaynağa dönüşebiliyor. Bu mesleği yapanların ''haber'' olarak baktığı insan hikayeleri, edebiyatın merceğinden geçerek roman karakterlerine dönüşüyor. Lütfiye Pekcan'ın romanından da bu tadı aldım ben. Duyarlı, yalın ve hüzünlü; hayatlarımız gibi.


GANİ MÜJDE :3 Kadın 1 ölüm  1 sır, bir habercinin romancıya dönüşümünün en güzel örneği.
Haberden bunalan sevgili arkadaşım Lütfiye Pekcan ; üç arkadaşın sıcak ve gizemli hayat hikayelerini kullanarak her mevsim serin tutan bir ağaç ev yapmış kendine...İyi de yapmış.

DERYA BAYKAL: Üç arkadaşın hikayesi sürükleyici, meraklandırıcı, hüzünlendirici ve bizden. Kolay okunan, akıcı ve anlaşılır bu roman  biz kadınların hikayesi. Lütfiye Pekcan yaşamdan kesitleri harika aktarmış .Benim için her zaman özeldi, şimdi daha da özel...

Lütfiye Pekcan Alfa etiketiyle piyasaya çıkan ilk romanıyla milyonlarca kadının mutluluğu arama ve varolma savaşına pencere aralamış.Pekcan  ilk romanını  Zülfü Livaneli'nin onur ödülü aldığı Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında  imzaladı.Edebiyat Günlerinde "Aşk " konulu panelde de konuşan aşk'ın 3 harfli bir sözcük olduğunu ama aşk'ı anlatmaya milyonlarca sözcüğün yetmediğini anlattı.Lütfiye Pekcan  3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır romanında da aşkı tanıyamadan hayata gözlerini yuman,evlenip çocuk sahibi olma telaşında aşkı ıskalayan ve aşkı tutkuya yaşama şansını yakalayan 3 arkadaşı anlatıyor...Zamanın ruhunu da romanına yansıtan Pekcan 26 yıllık haberciliğinde tanık olduğu olayların kahramanlarına kitabında yer vermiş...3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır romanında olaylar gerçek kahramanlar ise kurgu..

 Özgeçmiş...


TRT Haber Merkezinde muhabir olarak medya dünyasına adım atan Lütfiye Pekcan SHOW  TV, CNN TÜRK ve FOX  TV'de Haber Yayın Koordinatörü ,TV8 ,CİNE5 ve
D Prodüksiyon'da Program Müdürü olarak görev yaptı.SHOW TV ve TRT'de haber programı da hazırlayıp sunan Pekcan,Kosova Savaşı'ndan,Öcalan'ın yargılandığı İmralı Davası'na kadar tarihte derin izler bırakan pek çok olayı canlı yayınlarla olay yerinden aktardı.Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünü bitiren Pekcan 26 yıldır medya dünyasında başarılı işlere imza atıyor.Evli ve 1 çocuk annesi...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.