Magazinkolik özel / Orhan Gencebay... 'ASIL ÜYE'LERE RİCA EDİYORUM'

Magazinkolik özel / Orhan Gencebay... 'ASIL ÜYE'LERE RİCA EDİYORUM'

Orhan Gencebay, medyaya sızdırılan istifa dilekçesinde, "MESAM'da bir sanatçı topluluğuna yakışmayacak davranışlarla karşılaştım. Şeffaf ve denetime açık yönetim olmasını, toplantıların kayıt altına alınmasını istedim ama kabul edilmedi" diyor.

 

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan  istifa eden ve istifa mektubu medyaya sızdırılan Orhan Gencebay; magazinkolik’e çok özel açıklamalarda bulundu.

MESAM Yönetim Kurulu üyeliğinden değil, başkanlığından istifa ettiğini vurgulayan Gencebay, Yönetim Kurulu’nda üye olarak görevine tüm hızıyla devam ettiği belirtti.

Gencebay, 3 sayfalık istifa mektubunda tüm gerekçelerini sıraladığını ve mektupta yer alan bilgiler dışında, yorumlar dahil hiç bir bilgiye itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

MESAM’ın yaklaşık 9600 üyesinin haklarına daha iyi sahip çıkılması adına başkanlıktan istifa ettiğini, tüm istifa mektuplarının birliğin mahremi ve 3. kişilere  sızdırılmasının suç olduğunu ifade eden Gencebay, istifa mektubunun dışarı çıkarılmasına da çok şaşırdığını belirterek, konu ile ilgili soruşturma açılacağını söyledi.

Uzun bir süredir büyük emeklerle üzerinde çalıştıkları Telif Yasası’nın tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve çok kısa bir süre içinde yasalaşacağının da  müjdesini veren Orhan Gencebay sözlerini şöyle sürdürdü.

‘Yaklaşık 50 gün sonra 'Genel Kurul’umuz var. Ben MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan  MESAM’ın daha iyi olması adına, eser sahibi ve sanatı korumak adına istifa ettim.

MESAM’ın 9600 üyesinin 2400 kadarı ‘Asıl Üyeler’den oluşuyor. 'Asıl Üyeler' genel kurula katılırlar, hem seçme hem de seçilme haklarına sahiptirler.

Buradan tüm 'Asıl Üyeler’e sesleniyor ve rica ediyorum. Lütfen ‘Genel Kurul’a oy kullanmaya gelin.

Çünkü onlar oy kullanmaz ise asıl irade sonuca yansımıyor. Gelsinler, oy kullansınlar, haklarını arasınlar.

Onların oy kullanmaya gelebilmesi için Genel Kurul’u hafta arası yapacağız. Çünkü sanatçı dostlar hafta sonu çalışıyor, bu sebeple oy kullanmaya gelemiyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.