"Makedonya Gamzesi"... MÜZİKLİ OYUNUN GALASINA YOĞUN İLGİ!..

"Makedonya Gamzesi"... MÜZİKLİ OYUNUN GALASINA YOĞUN İLGİ!..

Yazar, senarist ve gazeteci Üstün İnanç'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Makedonya Gamzesi" adlı müzikli oyunun prömiyeri yapıldı.

Yazar, senarist ve gazeteci Üstün İnanç'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Makedonya Gamzesi" adlı müzikli oyunun prömiyeri yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan oyunun gösterimi, ÜsküdarMusahipzade Celal Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren oyunun ardından konuşan İnanç, en büyük alkışı oyunu hazırlayan ekibin hak ettiğini söyledi.

İnanç, başta yönetmen ve dramaturg olmak üzere oyunculara teşekkür ederek, "Sadece ufak bir tuzum oldu." ifadesini kullandı.

Oyunun yönetmenliğini üstlenen Tarık Şerbetçioğlu da Türkiye'nin zorlu zamanlardan geçtiğini belirterek, "İnşallah aydınlığa, güzelliğe çıkacağız hep beraber.

Bu oyunun sahneye taşınmasında büyük desteklerinden dolayı tiyatromuzun Müdürü Salih Efiloğlu'na ve Genel Sanat Yönetmenimiz Süha Uygur'a çok teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi.

Pırıl pırıl harika bir kadroyla çalıştık. Bir hocamızın oyununu yönetmekten dolayı da gurur duydum." diye konuştu.

Özge Ökten'in oyunlaştırıp dramaturjisini yaptığı "Makedonya Gamzesi"nin müziklerinde Deniz Noyan imzası bulunuyor.

Oyunun sahne tasarımını Ayhan Doğan, kostüm tasarımını da Almila Altunsoy'un üstlendiği oyunda, ışık tasarımını ise Murat Özdemir üstleniyor.

Batılılaşma yolundaki Osmanlı'nın sancılarını, 2. Abdülhamid Han'ın son dönemleriyle İttihat Terakki'yi, mesleğine aşık bir asker olan Binbaşı Fehmi Aksaray'ın gözünden anlatan oyun, aynı zamanda hüzünlü bir aşkın da hikayesini konu ediniyor.

Koreografisi İbrahim Ulutaş'a emanet edilen oyunda Can Tarakçı, Uğur Dilbaz, Aslı Menaz, Yağmur Damcıoğlu, Çağlar Polat, Naci Taşdöğen, Sinan Bengier, Murat Bavli, Fahri Kıncır, Cem Uras, Emrah Özertem, Mert Aykul, Nazif Uğur Tan, Ada Alize Ertem, C. Ahhan Şener, Aybar Taştekin, Emrah Can Yaylı, Özgür Dağ, Yeşim Mazıcıoğlu, Göksel Arslan, Bahar Çebi, Şeyda Arslan, Selen Nur Sarıyar ve Deran Özgen rol alıyor.

Oyun 21-24 Şubat ve 28 Şubat-3 Mart arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.