'MAYIS KRALİÇESİ' DAVALIK OLDU!

'MAYIS KRALİÇESİ' DAVALIK OLDU!

Birol Güven, Erdal Özyağcılar’ın “Benim yarattığım oto tamircisi kız karakteri, ‘Mayıs Kraliçesi’ dizisinde kullanılmış. Emeğimi çaldılar” sözleriyle kendisini hırsızlıkla suçladığını ileri sürerek 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

O iddiayı yargıya taşıdı

Yapımcı Birol Güven, yeni dizisi “Mayıs Kraliçesi” nedeniyle Erdal Özyağcılar’la mahkemelik oldu. Özyağcılar, dizide Yağmur Tanrısevsin’in canlandırdığı “kaynak yapan, araba tamir eden kız” karakterinin kendi yazdığı dizi projesinden alındığını öne sürmüş, “Emeğimi çaldılar” demişti. Güven, bu iddia nedeniyle avukatı Aslı Akdağ aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Psikolojik sıkıntı çekiyor

Aslı Akdağ, dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Davalı, müvekkilimi intihalle suçlamaktadır. İntihal, hırsızlıkla eş anlamlıdır. Büyük üzüntü yaşayan ve psikolojik sıkıntı çeken müvekkilim için 15 bin lira manevi tazminat ile maddi zararın boyutu şimdiden tespit edilemediğinden 1 liralık maddi tazminata hükmedilmesini istiyoruz. Mint Film için de 15 bin lira manevi tazminat istiyoruz.” 

Geçtiğimiz Erdal Özyağcılar'ın Ağustos ayında çalıntı senaryo açıklamalarına karşı Birol Güven de şu açıklamayı yapmıştı:

Merhaba,

MinT Yapım'ın yeni sezon için hazırlıklara devam ettiği iddialı dizisi Mayıs Kraliçesi hakkında bugün basına yansıyan haberle  ilgili olarak Yapımcı Birol Güven'in açıklaması aşağıdaki gibidir: 

"Habere göre Mayıs Kraliçesi'ni Erdal Özyağcılar'dan çalmışız; ama bu mümkün değil ki. Biz, o dizinin senaryo haklarını Kore'den satın aldık. Orijinal adı May Queen. Kore'nin en güzel dizilerinden biri. Senarist Son Young-Mok. Altını çizeyim, Kore'den telif ücretini ödeyerek aldık. Değerli sanatçı ve büyüğümüz Erdal Özyağcılar'a saygımız sonsuzdur; ama benim adımı ve çalmak kelimesini aynı cümlede kullanamaz.Avukatlarımız gereğini yapacaktır. 

Bu arada Başrol oyuncumuz Yağmur Tanrısevsin, günlerdir İmes Sanayi Sitesi'nde kaynak ypmasını öğreniyor.Görüntüleri yakında paylaşacağız."

  BİROL GÜVEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.