Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları... 5. İLE DEVAM EDİYOR!

Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları... 5. İLE DEVAM EDİYOR!

İ.B.B. Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından başlatılan konferansların beşincisinde, “İnsan, Şehir ve Medeniyet” teması işlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından başlatılan “Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları” adlı programın beşincisinde, “İnsan, Şehir ve Medeniyet” teması işlenecek.   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, gerçekleştirdiği konferanslarla kültür sanat ve fikir hayatımıza katkılar sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) ile birlikte düzenlediği "Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları” programı, sezon boyunca medeniyet başlığı altında gelişen dünya ve değişen evrensel değerlerin yansımaları farklı konularda ele almaya devam ediyor.

Konferans dizisinin beşincisi, 25 Şubat Cumartesi günü Küçükçekmece’de bulunan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. 

“İnsan, Şehir ve Medeniyet” başlıklı etkinliğe; Vatikan Eski Büyükelçisi ve aynı zamanda akademisyen olan Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ergün Turan ile Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı, İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa konuşmacı olarak katılacak.

Panelistler, yeryüzünün en değerli varlığı olan “insan”, hedefi sağlıklı ruh yapısına sahip bireylerden oluşan toplumlar meydana getirmek olan ve insanların en üst düzeydeki etkinliklerinin özünü teşkil eden “medeniyet” ve toplumların kendine özgü dünya görüşünü, tarihî ve mânevî değerlerini yansıtan sağlıklı yerleşim alanları kapsamında oluşan “şehir”lere yönelik sunacakları tebliğlerle katılımcıları bilgilendirecek. Halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek olan program, 15.00’te başlayacak.

İlk dördü  “Yeni Dünya, Yeni Türkiye ve Medeniyetler İttifakı”, “Şehir ve Medeniyet”, “Küresel Tehdit ve İslâm Medeniyeti” ve “Yeni Türkiye Yeni Medeniyet Algısı” temasıyla gerçekleşen “Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları” programında, her ay medeniyet ekseninde farklı bir konu işlenecek.

Toplamda yedi konferans dizisinden oluşan etkinlik, her ay başka bir kültür merkezinde alanında uzman akademisyen ve aydınların katılımı ile düzenlenmeye devam edecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.