Mehmet Âkif Ersoy... 'ASIM' DOĞUM GÜNÜNDE SAHNELENİYOR!

Mehmet Âkif Ersoy... 'ASIM' DOĞUM GÜNÜNDE SAHNELENİYOR!

Gösteri Sanatları Atölyesi’nin (GSA) Mehmet Âkif Ersoy’un “Âsım” adlı eserinden yola çıkarak oluşturduğu “Âsım” adlı tiyatro oyununun gala gösterimi, Âkif’in doğum günü olan 20 Aralık’ta CRR’de yapılacak.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gösteri Sanatları Atölyesi’nin millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve onun ideal neslinin başkahramanı olan “Âsım”ını anlamak için ortaya koyduğu “Âsım” adlı tiyatro oyununun ilk gösterimi, özel bir etkinlikle CRR’de gerçekleşecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür sanat hayatımıza katkı sağlayan ve gelecek nesillere fikirleri, düşünceleri, eserleri ile yol gösteren tarihimizin önemli şahsiyetlerini hatırlamaya ve hatırlatmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde üç yıl önce kurulan ve bu süre zarfında Türk tiyatrosu üzerine çalışmalar gerçekleştiren Gösteri Sanatları Atölyesi’nin (GSA) Mehmet Âkif Ersoy’un “Âsım” adlı eserinden yola çıkarak oluşturduğu “Âsım” adlı tiyatro oyununun gala gösterimi, Âkif’in doğum günü olan 20 Aralık’ta CRR’de yapılacak.

Mehmet Âkif’e göre Âsım’ın nesli: “İmân, ilim ve irfân yolunda kendini inşa etmiş; kişilikli, ahlaklı, dinine ve milletine sımsıkı bağlı; fiziki gücünü mânevî gücüyle birleştiren, karakter sahibi ve fedakâr olmalıdır.” anlayışından yola çıkıp hazırlanan oyunun galası, 20 Aralık Çarşamba günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) özel bir davetle gerçekleşecek.

Gösteri Sanatları Atölyesi’nin Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu’nun çeşitli yerlerine giderek halkı bilinçlendirmeye yönelik vaazlar veren, millî uyanışa katkı sağlamak için eserler ortaya koyan, ülkemizin birliği ve dirliği için mücadele eden “İstiklâl” şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un doğumunun 144. yıl dönümüne ithâfen hazırladığı tiyatro oyununun gösterimi, 20.00’de başlayacak.

Âkif’in Safahât Külliyâtı’nın altıncı kitabı olan ve döneminde yeni nesil ideal Türk gencinin nasıl olması gerektiğini anlattığı “Âsım”ın yeni bir dramaturji ile sahneye hazırlandığı bu oyunun yönetmenliğini ise GSA yönetmenlerinden Emre Yılmaz üstleniyor.

Gösteri Sanatları Atöylesi’nin ilk oyunu olma özelliği de taşıyan “Âsım”ın kadrosunda; Yusuf Aytekin, Bâsım Demirkıran, H. Emre Şen, Ö. Gökhan Daldık, Erdem Erdoğan, Elif Verit, Aslı Yiğit, Ogün Sanioğlu, Abdulkadir Yeral, Salih Şimşek, Kamil Özkaynak, Erol Ayvaz, Engin Korkmaz, Orkun Ceyhun Özkan, Suat Uluğlu ve M. Hakan Üste yer alıyor.

Eserin diline, veznine, ruhuna sâdık kalarak büyük bir titizlikle hazırlanan tiyatro oyununun gösterimi, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.