Mehmet Özgür...VENEDİK'TE EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNE ADAY!

Mehmet Özgür...VENEDİK'TE EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNE ADAY!

Oyuncu Meh met Özgür önümüzdeki sonbaharda Vizyona girecek olanEmin Alper'in ikinci uzun metraj filmi, Abluka isimli yeni sinema filminin dünya galasını Venedik Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde gerçekleştirecek.

Venedik Film Fetivalin’de En İyi Erkek Oyuncu ödülü için yarışacak olan Mehmet Özgür Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron'un başkanlığındaki Altın Aslan jürisinde Nuri Bilge Ceylan, Alman oyuncu Diane Kruger, İngiliz yönetmen Lynne Ramsay ve Tayvanlı yönetmen Hou Hsiao-hsien gibi dünyaca ünlü isimlerin karşısına oyunculuk performansı ile çıkmaya hazırlanıyor.

Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor. Daha önce Suskunlar, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Filinta gibi birçok dizi filminde oynadığı karakterlerle seyirciden tam not alan sevilen oyuncu Abluka sinema filminde hayat verdiği Kadir rolü için 8 Ay ön hazırlık çalışması yaptığını belirtti.

Abluka sinema filmi ve dizi filminde eş zamanlı çalıştığını söyleyen ünlü oyuncu Mehmet Özgür son 40 gün günde 3 saat uyuyarak sinema filminin çekimlerine katıldığını söylerken uykusuzluğun severek yaptığı oyunculuk mesleği için bir engel olmadığını söyledi.

Mehmet Özgür Abluka isimli filmde hapisten şartlı tahliye olduktan sonra çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapan Kadir'i canlandırıyor."

Muhteşem Yüzyıl’da Lütfü Paşa karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu Mehmet Özgür’ün Venedik Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu adayı olduğunu duyan hayranları Mehmet Özgür için “Lütfü Paşa’dan Venedik Çıkarması” ve “Venedik’i fetih edecek” yorumlarını yaptı.

ABLUKA

Sinopsis:

20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur.  İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur.

Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar.  Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet'i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. 

Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir'in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet'in mesafeli tutumu, Kadir'i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum